Α. Πελώνη: Παρέμβαση της αστυνομίας στα «κορονοπάρτι» θα οδηγούσε σε διασπορά του ιού

Α. Πελώνη: Παρέμβαση της αστυνομίας στα «κορονοπάρτι» θα οδηγούσε σε διασπορά του ιού

Την εκτίμηση ότι μια μαζική παρέμβαση της αστυνομίας σε συγκεντρώσεις ή πάρτι χιλίων ατόμων σε πλατείες όπου έγιναν κορονοπάρτι, θα μπορούσε να οδηγήσει σε  μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού, εξέφρασε η Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση και πρόσθεσε ότι τυχόν παρέμβαση της αστυνομίας μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και σε επεισόδια, καθώς μέσα σε αυτά μπορεί να υπάρχουν ομάδες πουν να επιδιώκουν τη σύγκρουση ή ένα κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία.

Η Αριστοτελία Πελώνη συμπλήρωσε ότι η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική και πρόσθεσε πως θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες όπως αυτή στην πλατεία Βαρνάβα, στην οποία είχαν αναπτυχθεί μέλη της ΕΛΑΣ από την ομάδα ΟΔΟΣ. 

«Κάνουμε έκκληση στη κοινωνική ευθύνη όλων να τηρήσουν τα μέτρα. Και θα επαναλάβω, να μην χάνουμε τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας τηρεί τα μέτρα και κάνει υπομονή για να βγούμε από το τούνελ. Υπήρξαν και παραδείγματα, όπως στην πλατεία Βαρνάβα, που αποκλείστηκε και κάποια πρόσωπα από εκεί μετακόμισαν αλλού. Θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία της Αστυνομίας εκεί, είναι διακριτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.