Α. Μέρκελ: Προκλητικές και αχρείαστες οι ενέργειες της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

Α. Μέρκελ: Προκλητικές και αχρείαστες οι ενέργειες της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι προκλητικές, λυπηρές και αχρείαστες, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Συμφωνήσαμε ότι οι πρόσφατες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες είναι προφανώς προκλητικές, κλιμακώνουν την ένταση αντί να την ηρεμούν», είπε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Είναι κάτι λυπηρό και αχρείαστο».

«Επιθυμούμε να συνεχίσουμε με την Τουρκία στον δρόμο που έχουμε ήδη πάρει», πρόσθεσε. «Η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών».

Επίσης, ανέφερε ότι «παραπέμψαμε για άλλη μία φορά στα Συμπεράσματα πριν από 14 μέρες, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε επί των θετικών πτυχών της ατζέντας μας».

«Μας είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία τον δρόμο που έχουμε σχεδιάσει, γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών -και της ΕΕ, και θέλω αυτό να το υπογραμμίσω, αλλά και της Τουρκίας», κατέληξε η κ. Μέρκελ.