Α. Λοβέρδος: Χρήσιμη για τη χώρα η συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Α. Λοβέρδος: Χρήσιμη για τη χώρα η συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Χρήσιμη χαρακτήρισε τη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κομμάτων.

Η συνάντηση του κ. Δένδια με τους εκπροσώπους των κομμάτων πραγματοποιείται προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόσφατη Κοινή Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ, καθώς και για τη συμφωνία των δύο χωρών σχετικά με την κοινή συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και άμυνα.

«Ο υπουργός Εξωτερικών δι' εμού ενημέρωσε το Κίνημα Αλλαγής για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μια συμφωνία με αμυντικό περιεχόμενο», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος. «Είναι μια χρήσιμη για τη χώρα πολιτική και αμυντική συνεργασία», τόνισε.

«Η συνεργασία της Ελλάδας με τη λεγόμενη μικρή Σπάρτη του αραβικού κόσμου μπορεί να είναι πάρα πολύ επωφελής στο μέτρο που θα υλοποιηθεί», σημείωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής και προσέθεσε:

«Η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή, όπου εκεί θα έχουμε την ευκαιρία ως κόμμα να αναπτύξουμε τις ειδικότερες θέσεις μας».