Ά. Γεωργιάδης: Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε την εστίαση

Ά. Γεωργιάδης: Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε την εστίαση

Την εκτίμηση ότι μετά το Πάσχα θα ανοίξει η εστίαση, και ίσως προηγηθεί λίγο του τουρισμού, έκανε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, έκανε σαφές ότι η έναρξη επαναλειτουργίας της εστίασης θα γίνει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους. Επίσης, ανέφερε ότι η πλατφόρμα για την επιδότηση στην εστίαση πιθανότατα να είναι έτοιμη μέχρι τις 10 Μαΐου.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να ενταχθεί στην διαδικασία των self test. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες,  είναι εφικτό ενδεχομένως την Δευτέρα να ανοίξει και άλλο ο κλάδο με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside. 

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα», τόνισε ο υπουργός, και υπογράμμισε ότι, λογικά, οι εμβολιασμοί, σε συνδυασμό με τον παράγοντα του καλού καιρού και το «υπερόπλο των self test», όπως το χαρακτήρισε, θα βοηθήσουν την πτώση της πανδημίας. 

Ερωτηθείς για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, απάντησε ότι η διαδικασία των self test ανεβάζει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.