Deutsche Bank για ζωή στην Αθήνα: Χαμηλή ποιότητα, ακριβά αγαθά

Deutsche Bank για ζωή στην Αθήνα: Χαμηλή ποιότητα, ακριβά αγαθά

Στην 34η θέση βρίσκεται η Αθήνα στην κατάταξη στον δείκτη ποιότητας ζωής ανάμεσα σε 56 μεγάλες πόλεις από όλο τον κόσμο σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank.

Η εν λόγω έρευνα που διεξάγεται κάθε χρόνο λαμβάνει υπόψη της διάφορες παραμέτρους όπως το κόστος ζωής, την αγοραστική δύναμη, την ασφάλεια και την ποιότητα του περιβάλλοντος.

Στην πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη παγκοσμίως βρίσκεται η Ζυρίχη ενώ την πρώτη τριάδα πλαισιώνουν το Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας και η Κοπεγχάγη.



Βάση της έρευνας οι πολίτες της Αθήνας πληρώνουν την τρίτη πιο ακριβή βενζίνη παγκοσμίως. Συγκεκριμένα η Αθήνα έχει ανέβει κατά δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη το 2019 σε σχέση με το 2014 και τέσσερις θέσεις συγκριτικά με το 2018, με το 1 λίτρο βενζίνης να κοστίζει σήμερα 1,78 δολάρια, ενώ το 2014 κόστιζε 2,33 δολάρια και το 2018 1,83 δολάρια.

w

Όσον αφορά το ύψος των μισθών, οι Έλληνες λαμβάνουν τον 42ο χαμηλότερο μισθό έχοντας χάσει δύο θέσεις σε σχέση με το 2014 και διαμορφώνεται στα 853 δολάρια από 1.022 δολάρια πριν τέσσερα χρόνια, ενώ είναι 16% χαμηλότερος σε σχέση με τον μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας Καλύτερα αμειβόμενοι είναι οι πολίτες του Σαν Φρανσίσκο που λαμβάνουν 6.526 δολάρια το μήνα.

m

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα «ακρίβειας» στην Αθήνα είναι και τα διάσημα iphone για το οποία η χώρα μας τα βρίσκει κάποιος στην πέμπτη ακριβότερη τιμή παγκοσμίως!

 

Ολόκληρη την έκθεση μπορείτε να τη δείτε εδώ