Οι μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων 4 ετών για το πετρέλαιο

Οι μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων 4 ετών για το πετρέλαιο

Τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες σε περισσότερα από 4 χρόνια κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομία θα αποδυναμωθεί περαιτέρω αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, έθεσε τέλος στην «κατάπαυση του πυρός» με την Κίνα.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας στην Σανγκάη, ο αμερικάνος πρόεδρος επέβαλε επιπλέον δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων που θα εφαρμοστούν από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Οι εμπορικές συνομιλίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι ΗΠΑ θα αρχίσουν, από την 1η Σεπτεμβρίου, να επιβάλλουν έναν μικρό επιπρόσθετο δασμό 10% στα εναπομείναντα κινεζικά αγαθά και προϊόντα που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας, αξίας 300 δισ. δολαρίων. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα 250 δισ. δολάρια που επιβαρύνονται ήδη με δασμό 25%» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI υποχώρησαν κατά 7,9% στα 53,95 δολάρια το βαρέλι. Το WTI έσπασε το κερδοφόρο σερί πέντε ημερών, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες σε περισσότερα από 4 χρόνια.

«Η αγορά πετρελαίου έχει δεχτεί τα μεγαλύτερα χτυπήματα από τον εμπορικό πόλεμο και αυτό σίγουρα επιδεινώνει την κατάσταση», δήλωσε ο John Kilduff της Again Capital.

Το Brent επίσης υποχώρησε περισσότερο από 6% στα $60,67 το βαρέλι μετά τα tweets του Τραμπ, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Φεβρουάριο του 2016.