7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Θετικά πρόσημα στη Wall Street

Θετικά πρόσημα στη Wall Street
AntonSokolov / Shutterstock.com

Με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται οι κυριότεροι δείκτες της αμερικανικής αγοράς μετά τα τελευταία στοιχεία ανεργίας των ΗΠΑ που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας νωρίτερα σήμερα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται 0,69% και κινείται στις 34.559 μονάδες, ο ευρύτερος S&P500 κερδίζει 0,33% κινούμενος στις 4.210 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq παραμένει υποχωρεί κατά 0,15% στις 13.721 μονάδες.

Ώθηση στους δείκτες δίνουν τα τελευταία στοιχεία ανεργίας των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν πως η ανεργία στη χώρα συνεχίζει να μειώνεται σταδιακά, όπως ανοίγει η οικονομία και συνεχίζονται οι εμβολιασμοί. Συγκεκριμένα, στην εβδομάδα που τελείωσε στις 22 Μαΐου, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 406.000, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν 425.000.

Επιπλέον, σε ξεχωριστή δήλωση, το υπουργείο Εμπορίου της χώρας διατήρησε αμετάβλητη την εκτίμηση για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου στο 6,4%.

Στα ταμπλό, βουτιά περίπου 4% πραγματοποιεί ο τίτλος της Snowflake, αφότου η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε πως οι ζημιές διευρύνθηκαν στο πρώτο τρίμηνο.

Από κοντά, με πτώση άνω του 1%, κινείται και η Nvidia παρά τις ανακοινώσεις τις εταιρείας για κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς στο πρώτο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα εκτοξεύθηκαν 88% σε ετήσια βάση.

Αντίθετα πάντως κινείται ο τίτλος της  Ford, που ενισχύεται σχεδόν 4,5%, αφότου η μετοχή της εταιρείας αναβαθμίστηκε από την RBC. Χθες, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας έκλεισε 8% πάνω μετά τις ανακοινώσεις της σχετικά με τη στρατηγική της όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.