Θετικά πρόσημα στη Wall Street με λιγότερους φόβους για το εμπόριο

Θετικά πρόσημα στη Wall Street με λιγότερους φόβους για το εμπόριο

Με ανοδικές τάσεις κινήθηκαν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια της Wall Street καθώς οι επενδυτές παρουσιάζουν μια αισιόδοξη στάση απέναντι στις εξελίξεις που αφορούν το εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ και Κίνας μετά τη στην δήλωση του προέδρου Τραμπ που άφησε περιθώρια άρσης των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη Huawei, μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως αποκλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης με την Κίνα.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, τόνισε: «Αν φτάσουμε σε συμφωνία μπορώ να φανταστώ τη Huawei να συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο μέρος της», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτό που αντιλαμβάνονται οι διεθνείς αγορές όπως δείχνουν οι πρόσφατες κινήσεις τους, δηλαδή ότι η στοχοποίηση της κινεζικής εταιρείας προέκυψε κυρίως ως νέο μέσο πίεσης στο Πεκίνο, σε συνέχεια της επιβολής δασμών.

Επιπλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει προσελκύσει και η είδηση ότι η Τερέζα Μέι θα υποβάλει την παραίτησή της από την ηγεσία του κόμματος στις 7 Ιουνίου σύμφωνα με δήλωση της ίδιας μετά την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της επιτροπής 1922, Σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι. 

«Έκανα ότι μπορούσα για να πείσω τους βουλευτές να υποστηρίξουν την συμφωνία αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα, έκανα ότι μπορούσα για να φέρω μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες αλλά όπως είχε πει ο Νίκολας Γουίντον, ο συμβιβασμός δεν είναι βρώμικη λέξη», τόνισε.

Σ'' αυτό το κλίμα αύξηση στα κέρδη του κατέγραψε ο βιομηχανικός Dow Jones κατά 0,37% στις 25.496 μονάδες ενώ θετικά πρόσημα εμφάνισε και ο S&P 500 που ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 2.819 μονάδες.

Τέλος, σε θετικό έδαφος κινήθηκε και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε άνοδο ύψους 0,11% στις 7.631 μονάδες.