Συνέχεια συσσώρευσης στις 800 μονάδες εν αναμονή καταλύτη για τη συνέχεια

Συνέχεια συσσώρευσης στις 800 μονάδες εν αναμονή καταλύτη για τη συνέχεια

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παρέμεινε εντός εύρους συσσώρευσης με έντονο το στοιχείο της διαστακτικότητας αλλά και επιλεκτικών επανατοποθετήσεων υπέρ της ισχύουσας ανοδικής μεσοπρόθεσμης τάσης, κλείνοντας στις 802,19 μονάδες (+0,69%).

Τούτο επιρρωνύεται από τις μέτριες συναλλαγές (στα 50,6 εκατ. ευρώ) αλλά και την πολύ χαμηλή διακύμανση στις τιμές των περισσοτέρων τίτλων. Συνολικά 65 μετοχές έκλεισαν ανοδικοί αντί 44 πτωτικών, με 66 αμετάβλητες.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθούν δύο λεπτομέρειες ως προς τη σημερινή συνεδρίαση. Αφενός, σημειώθηκε αντίδραση από το επίπεδο του χθεσινού κλεισίματος, όπου συντηρήθηκε οριακά η στήριξη στο βραχυπρόθεσμο μοτίβο. Έτσι, υπήρξε προσωρινή ανακούφιση στον φόβο για άτσαλα κλεισίματα αγοραστικών θέσεων.

Αφετέρου, το stop στην ανοδική κίνηση με στόχο τις 845 μονάδες έχει πλέον πιο καθαρό σημείο εξόδου, αυτό του σημερινού χαμηλού (794,97 μονάδες), με επόμενο επίπεδο στηρίξεων την περιοχή των 765 μονάδων.

Επιμέρους, η υψηλή κεφαλαιοποίηση παρέμεινε χωρίς νέο δεδομένο. Αξιόλογη η συμπεριφορά της Alpha Bank (+3,26%) που αντέδρασε τεχνικά από το 0,85, και έχει σημαντικές πιθανότητες να υπεραποδόσει του Δείκτη στην περίπτωση που το κλίμα βοηθήσει.

Παρομοίως και οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+0,94%) και Τέρνα Ενεργειακή (+5,85%), με τη δεύτερη να σημειώνει πανηγυρικά αντίδραση από το κρίσιμο 13,5 (βραχυπρόθεσμα), ενώ και η πρώτη έδωσε κίνηση από το 7,40. Αμφότερες επίσης έχουν stop στα χθεσινά χαμηλά για τους βραχυπρόθεσμους, αλλά αποτελούν ισχυρές επιλογές για όσους κοιτούν στο μέλλον.

Σχετικά με την Ελλάκτωρ (+6,43%), η μετοχή επιβεβαιώνοντας την έντονη μεταβλητότητα που έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα και τη βραχυπρόθεσμη αύξηση του beta, απόρροια της εταιρικής του αναδιάρθρωσης, έχει κοντινό στόχο το 1,79.

Οι διεθνείς χρηματαγορές συνεχίζουν να παραμένουν πέριξ των ιστορικών τους υψηλών, χωρίς να βιάζονται για κάποια κίνηση.