Σημαντικά κέρδη και αισιοδοξία στις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη και αισιοδοξία στις ευρωαγορές

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ευρωαγορές την πρώτη ημέρα της εβδομάδας καθώς έχουν ενισχυθεί οι ελπίδες για την κυκλοφορία ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Οι σημερινές ανακοινώσεις της εταιρείας Moderna ότι το εμβόλιό της είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό δείχνει ότι είναι πλέον θέμα χρόνου από αρχές του 2021 η πανδημία που έχει προκαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως.

Ήδη οι αγορές παγκοσμίως βρίσκονται σε ρυθμό ράλι καθώς ήδη 4 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει αισιόδοξα νέα για το εμβόλιο. 

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 1,3% με τον ενεργειακό κλάδο να εκτοξεύεται κατά 4,2% και τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κλείνουν σε θετικό έδαφος. 

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,47% στις 13.138 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε κατά 1,7% στις 5.471 μονάδες. Στη Μεγάλη Βρετανία ο FTSE κέρδισε 1,66% στις 6.421 μονάδες. Στην Ιταλία, ο MIB έκανε άλμα 1,98% στις 21.317.