Sell-Off στις αγορές κρυπτονομισμάτων - Πρέπει να τρομάζει τους επενδυτές ή είναι ευκαιρία τοποθετήσεων;

Sell-Off στις αγορές κρυπτονομισμάτων - Πρέπει να τρομάζει τους επενδυτές ή είναι ευκαιρία τοποθετήσεων;

Το bull market για την αγορά δεν έχει τελειώσει, παρά το γεγονός ότι το $BTC κινείται σε χαμηλά επίπεδα σε περίοδο ενός μήνα – από τα μέσα Οκτωβρίου.

Το BTC έχει υποχωρήσει 15% από τα πρόσφατα υψηλά των $69 χιλιάδων, κυρίως λόγω ρευστοποιήσεων θέσεων με  υψηλή μόχλευση με αυξημένα επιτόκια χρηματοδότησης σε ορισμένα χρηματιστήρια παραγώγων και μια σειρά αρνητικών νέων – που αποθάρρυναν τους επενδυτές ενώ το ψηφιακό νόμισμα έψαχνε κατεύθυνση βαδίζοντας πλέον σε αχαρτογράφητα νερά. Μελετώντας τις ροές πωλήσεων τόσο των Long Term Holders αλλά και των Miners, παρατηρούμε κάποια κινητικότητα, αλλά δεν είναι επιθετική σε σύγκριση με άλλες φορές.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την αγορά πιστεύουν η ανοδική αγορά έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Ακόμη και με μια πτώση της τάξης του 15%, τα Spot Exchange Reserves συνεχίζουν να πέφτουν σε νέα πολυετή χαμηλά.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και με τον τρόπο που έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή οι θέσεις short- εάν θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε ένα φαινόμενο short squeeze που θα παρασύρει ανοδικά τις τιμές.

Είναι πολύ σημαντικό εάν μπορέσουμε να διατηρήσουμε το επίπεδο των $56-58000 – σε περίπτωση που αυτό επιτευχθεί δεν είναι απίθανο να δούμε ένα νέο ράλι αισιοδοξίας καταγράφοντας σημαντική υποστήριξη σε υψηλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα – μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων- το Digital Currency Group (DCG) ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 600 εκατομμύρια δολάρια σε μια νέα πιστωτική διευκόλυνση. Η εταιρεία δήλωσε ότι η αύξηση, η οποία παρέχει στην DCG μια πιστωτική διευκόλυνση που της δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες, "ενισχύει τις στρατηγικές, επιχειρησιακές και οικονομικές δυνατότητες της DCG" μειώνοντας το κόστος κεφαλαίου της και ενισχύοντας την ανάπτυξη του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου και την πλήρη ιδιοκτησία των επιχειρήσεων που ελέγχει.

Η Grayscale Investment, η οποία διευθύνεται από την DCG, διαχειρίζεται περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Η αύξηση έρχεται δύο εβδομάδες αφότου η DCG πούλησε μετοχές αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων στη SoftBank. Η πώληση αύξησε την αξία της εταιρείας στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε αντίθεση τόσο το $CRO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Crypto.com και το $AVAX του Avalanche σημείωσαν νέα υψηλά. Η άνοδος για το $CRO  έρχεται έπειτα από τη συμφωνία αξίας $700.000.000 για τα δικαιώματα ονομασίας του Staples Center στην Καλιφόρνια, το σπίτι της ομάδας μπάσκετ των Λος Άντζελες Lakers. Το token παρά τη θετική του απόδοση το 2020, δεν είχε καταφέρει να προσελκύσει μεγάλη προσοχή από τότε. Άλλος ένας νικητής ήταν το AVAX του έφτασε σε υψηλό επίπεδο μετά την ανακοίνωση μιας νέας συνεργασίας με την Deloitte.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.