7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς οι αγορές κρυπτονομισμάτων

Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς οι αγορές κρυπτονομισμάτων

Το μοτίβο της πτώσης τα Σαββατοκύριακα στις αγορές κρυπτονομισμάτων φαίνεται να κρατεί καλά, και αναμένεται να γίνει πιο έντονο με τις επερχόμενες διακοπές στις δυτικές αγορές, που πλέον έχουν καθοριστικό ρόλο στην τιμή διαπραγμάτευσης των κρυπτονομισμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των $BTC που βρίσκονται κατατεθειμένα στα ανταλλακτήρια  συνεχίζει να μειώνεται, γεγονός που δείχνει ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών, με βάση τον δείκτη Network Value to Transaction δηλαδή την αξία του όγκου συναλλαγών που αλλάζει χέρια (διεκπεραιώνεται) μέσω του Bitcoin blockchain, και την αξία διαπραγμάτευσης του $BTC. Ο συγκεκριμένος δείκτης βρίσκεται στα ιστορικά χαμηλά - σε αντίστοιχα επίπεδα με το crash του Μαρτίου 2020.

Στην πρόσφατη δημοσίευση της Glassnode, αποτυπώνεται πως οι θεσμικοί επενδυτές επιστρέφουν με τοποθετήσεις στις αγορές κρυπτονομισμάτων μετά τη διόρθωση στις 19 Μαρτίου. Η αναφορά προβλέπει πως η τιμή του $BTC θα κινηθεί ανοδικά, έχοντας σημειώσει πτώση 45% από το υψηλό των $64.899. Παράλληλα, το premium στην τιμή διαπραγμάτευσης του Grayscale Bitcoin Trust ($GBTC) το βασικό όχημα των θεσμικών επενδυτών δείχνει επιστροφή των θεσμικών επενδυτών. Το $GBTC διαπραγματευόταν με έκπτωση έως 21.23% στις Μαΐου.

Παράλληλα, η Andreessen Horowitz ετοιμάζεται να διοχετεύσει επιπλέον $2δισ. στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με το τρίτο επενδυτικό κεφάλαιο που επενδύει αποκλειστικά σε κρυπτονομίσματα.

Θεσμική θωράκιση στις ΗΠΑ 

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ παρά τους ρυθμούς ραστώνης που έρχονται, φαίνεται να θέλει να κλείσει κάθε παράθυρο πιθανής απώλειας φόρων που προέρχονται από τη δραστηριότητα trading κρυπτονομισμάτων.

Οι οδηγίες που φαίνεται να έρχονται σε ισχύ από το 2022 θα περιλαμβάνουν ασφυκτικότερα μέτρα για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Στο επίκεντρο φαίνεται να μπαίνουν και ανταλλακτήρια με offshore έδρα, και εάν αυτά επιτρέπουν πιθανές εξαιρέσεις και τρόπους να δέχονται επενδυτές από τις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, οι ΗΠΑ δημιουργούν μια σειρά από μέτρα που σκοπεύουν στην αποδέσμευση πληροφοριών σχετικά με τους πραγματικούς δικαιούχους επιχειρήσεων.

Η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άργησε πολύ, ωστόσο προχώρησε σε καταγγελίες έναντι πέντε φυσικών προσώπων, για το πλέον εκτός λειτουργίας Ponzi scheme (πυραμίδα) BitConnect. Η πλατφόρμα φαίνεται να είχε αποσπάσει τουλάχιστον $2 δισ. σε πώληση μη εγκεκριμένων κινητών αξιών. Η μήνυση απευθύνεται σε πέντε παραγωγούς περιεχομένου, κοινώς influencers, που προωθούσαν την συγκεκριμένη επένδυση.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.