Ράλι 20% για το Bitcoin μετά το... νεύμα Μασκ

Ράλι 20% για το Bitcoin μετά το... νεύμα Μασκ

Ισχυρό ράλι 20%, που το ωθεί σε υψηλά δύο εβδομάδων, πραγματοποιεί σήμερα το bitcoin, αφότου ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ ανέγραψε ως «tag» στο βιογραφικό του στο twitter το δημοφιλές κρυπτονόμισμα.

Ειδικότερα, λίγο αφότου ο Μασκ πρόσθεσε στον λογαριασμό του ένα #bitcoin, το κρυπτονόμισμα είδε την αξία να ενισχύεται έντονα και πλέον διαμορφώνεται πλέον στα 37.353 δολάρια με άλμα σχεδόν 19,5%, σύμφωνα με το coindesk.

Στο υψηλό ημέρας δε, η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων έφτασε έως και τα 38.020 με την άνοδο να ξεπερνά το 20%. Τελευταία φορά που το bitcoin είχε βρεθεί πάνω από τα 38.000 δολάρια ήταν στις 15 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, το ράλι του bictoin συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να βλέπει την αξία του στα 1.412 δολάρια ενισχυμένη σήμερα κατά 7,7%, το Stellar σημειώνει άλμα 22,8% στα 0,314 δολάρια, ενώ ακόμα και το Ripple καταγράφει μεγάλη άνοδο 8,4% και κινείται στα 0,2818 δολάρια.

To βιογραφικό του Έλον Μασκ όπως εμφανίζεται σήμερα στο twitter

Σημειώνεται επίσης ότι σε σημερινή του ανάρτηση ο Έλον Μασκ, παράλληλα με την αναφορά που πρόσθεσε στο βιογραφικό του, έγραψε «Εκ των υστέρων, ήταν αναπόφευκτο».

Άλλωστε, οι τοποθετήσεις Μασκ έρχονται στον απόηχο του θέματος των τελευταίων ημερών με τους ερασιτέχνες επενδυτές του WallStreetBets του διαδικτυακού φόρουμ Reddit, οι οποίοι τοποθετήθηκαν μαζικά σε μετοχές όπως της GameStop εκτινάσσοντας την αξία της, με την πλατφόρμα Robinhood να θέτει χτες περιορισμούς στις συναλλαγές της.

Γενικότερα, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας με 43,7 εκατομμύρια ακολούθους στο twitter, είναι γνωστός για τα σχόλια που κάνει στην πλατφόρμα και τα οποία επιφέρουν έντονες αντιδράσεις στην αγορά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πρόσφατα σε ανάρτηση του είχε αναφέρει «Use Signal», προτρέποντας στη χρήση της εν λόγω εφαρμογής επικοινωνίας, με τους επενδυτές να παρερμηνεύουν το σχόλιό του και να... ποντάρουν μαζικά στη μετοχή μιας άσχετης εταιρείας Signal Advance Inc., η οποία είδε την τιμή της να εκτοξεύεται από τα 0,6 δολάρια σε άνω των 70.