Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Με θετικό έδαφος διαπραγματεύονται και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τις ισχυρές απώλειες που σημείωσαν χθες υπό το φόβο της αρνητικής επίδρασης που ενδέχεται να έχει τυχόν εξάπλωση του νέου κορονοϊού από την Κίνα.

Στις τελευταίες εξελίξεις του θέματος, ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί νέος κορονοϊός στην Κίνα έγινε ακόμη πιο βαρύς, με 106 νεκρούς και σχεδόν 1.300 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα.

Οι παγκόσμιες αγορές δείχνουν αν ανασυντάσσονται πάντως μετά την μεγάλη πτώση που κατέγραψαν τα χρηματιστήρια παγκοσμίως χτες, με τον Dow Jones να πραγματοποιεί βουτιά άνω των 450 μονάδων σημειώνοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες του από τις 4 Οκτωβρίου.

Σήμερα ωστόσο ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,69% και κινείται στις 28.732 μονάδες, ενώ παρόμοια πορεία ακολουθούν και οι άλλοι δύο, με τον διευρυμένο S&P να καταγράφει άνοδο 0,87% και να βρίσκεται στις 3.271 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κερδίζει 1,17% στις 9.246 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιανουάριο επωφελούμενη από τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά εργασίας.