Πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών για τον S&P 500

Πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών για τον S&P 500

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με την πλειοψηφία των εταιρειών να ανακοινώνουν ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση των επενδυτών ότι αφήνουμε πίσω την πανδημία και ότι το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται. 

Πλέον S&P 500 και Dow Jones βρίσκονται λιγότερο από 1% μακριά από τα ιστορικά υψηλά τους ενώ για τον διευρυμένο δείκτη σήμερα ήταν η πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών. 

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,56% ή 198 μονάδες στις 35.457 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,71% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 15.129 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,74% και έκλεισε στις 4.519 μονάδες. 

Έπειτα από μια περίοδο έντονης μεταβλητότητας στο τέλος του Σεπτεμβρίου και επιφυλακτικές κινήσεις στις αρχές Οκτωβρίου, η επενδυτική διάθεση δείχνει να έχει αποκατασταθεί από την περασμένη εβδομάδα όταν ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με επιδόσεις που ξεπερνούν - σημαντικά κατά περιπτώσεις - τις ήδη αισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η τάση συνεχίζεται και σήμερα, με την Travelers Cos. να βρίσκεται στην κορυφή του Dow Jones εμφανίζοντας άνοδο άνω του 2%, αφότου ο ασφαλιστικός γίγαντας διέλυσε την εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη 1,67 δολάρια ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο, ανακοινώνοντας άλμα στα 2,6 δολάρια ανά μετοχή.

Από κοντά ακολουθεί και ο τίτλος της Johnson & Johnson με άνοδο 1,9%, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού που παρασκευάζει ο αμερικανικός κολοσσός τον οδήγησαν σε κέρδη 2,6 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 2,35 δολ.

Παρομοίως η Walmart ενισχύεται επίσης άνω του 1,8% αφότου η Goldman Sachs προσέθεσε τον τίτλο της στη λίστα «αναγκαστικών» αγορών της, προβλέποντας ράλι έως και 40%.

Γενικότερα, έως τώρα περισσότερες από 4 στις 5 πέντε (81%) από εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου τους, έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις της αγοράς.

Σύμφωνα με την FactSet, δεδομένων των μεγεθών που έχουν ανακοινωθεί και των εκτιμήσεων για τις επιχειρήσεις που υπολείπονται, η κερδοφορία των αμερικανικών εισηγμένων στο τρίτο τρίμηνο αναμένεται να καταγράψει άλμα 30% μεσοσταθμικά.

Στις υπόλοιπες εξελίξεις που παρακολουθούν οι επενδυτές, σήμερα έκανε το ντεμπούτο του το Διαπραγµατεύσιµο Αµοιβαίο Κεφάλαιο (ETF) που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin (ProShares), το οποίο διαπραγματεύεται με ετικέτα BITO στις πρώτες συναλλαγές του σημειώνει άνοδο που ξεπερνά το 2,2%.