Ν. Καυκάς (Δεπόλας ΑΧΕ): Αυξάνονται οι πιθανότητες για τις 680 μονάδες

Ν. Καυκάς (Δεπόλας ΑΧΕ): Αυξάνονται οι πιθανότητες για τις 680 μονάδες

Μετά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλία Ζαχαράκη που εκτίμησε ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για σοβαρή ανοδική κίνηση στο Χ.Α. προσεχώς, ένας ακόμη αναλυτής, ο Νικόλαος Καυκάς της Λ. Δεπόλας κάνει θετικές εκτιμήσεις για την αγορά.

Πιο αναλυτικά, ο υπεύθυνος ανάλυσης της Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σημειώνει πως «αυξάνονται οι πιθανότητες για προσέγγιση της περιοχής των 680 μονάδων από το Γενικό Δείκτη του Χ.Α., παρ’ ότι δεν πρέπει να αγνοηθεί το ρίσκο μιας παρατεταμένης περιόδου χαμηλής ανάπτυξης και φυσικά η έλευση ενός 2ου κύματος του ιού».

Ο αναλυτής σημειώνει πως η χθεσινή κίνηση (+2,48%) του Χ.Α. όπου ο Γενικός Δείκτης πέρασε πάνω από τις 620 μονάδες και μάλιστα με ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών ήταν καλύτερη του αναμενομένου, αφήνοντας ενθαρρυντικά σημάδια για την βραχυπρόθεσμη πορεία. 

Επίσης, αναφέρεται στις θετικές εγχώριες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για το 2019 οι οποίες συνοδεύονται και από υψηλές διανομές κερδών για τους μετόχους φέτος, όπως συνέβη με την ΕΥΑΠΣ, αλλά και τον ΟΛΘ (χθες το απόγευμα), ο οποίος προτείνει διπλάσιο μέρισμα από πέρυσι και συγκεκριμένα στα 1,17 ευρώ ανά μετοχή.

Ο κ. Καυκάς τονίζει πως το άνοιγμα της οικονομίας στην χώρα μας φαίνεται να προχωρά κανονικά, αλλά οι παράπλευρες απώλειες είναι ακόμα δυσδιάκριτες. O αναλυτής σημειώνει πως «στο εξωτερικό, επισήμως έληξε χθες και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της πανδημίας στην Ιαπωνία, με την χρηματιστηριακή αγορά της χώρας να καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων».