Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Μικρά κέρδη σημείωσαν τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης καθώς η αβεβαιότητα επέστρεψε μετά τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης. Την ίδια στιγμή στην αύξηση των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης προχώρησε όπως αναμενόταν η Τράπεζα της Αγγλίας που είναι η μεγαλύτερη από το 1995.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στο +0,18% με τις μετοχές των εταιρειών ταξιδιών και αναψυχής να ξεχωρίζουν με κέρδη 1,9%, ενώ οι μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν 1,3%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,55% στις 13.66 μονάδες ενώ στη Γαλλία τα κέρδη του CAC ανήλθαν στο 0,64% και τις 41 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 7.44 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,31%.

Η σχετικά επιφυλακτική διάθεση ήρθε μετά τα κέρδη της Τετάρτης λόγω ισχυρών οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ που διασκέδασαν τους φόβους των επενδυτών για επικείμενη ύφεση. Ο μη μεταποιητικός δείκτης ISM παρουσίασε αιφνιδιαστική ανάκαμψη τον Ιούλιο, ωθώντας επίσης τις αμερικανικές μετοχές σε άνοδο.

Η βρετανική λίρα δέχτηκε πιέσεις έναντι του δολαρίου αφού η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη μεμονωμένη άνοδο από το 1995, καθώς προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τον αφανή πληθωρισμό που έφτασε σε νέο υψηλό 40 ετών, 9,4% τον Ιούνιο. . Η κίνηση αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό από τους συμμετέχοντες στην αγορά.