Μικρά κέρδη στην Wall Street μετά τη χτεσινή βουτιά

Μικρά κέρδη στην Wall Street μετά τη χτεσινή βουτιά

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, οι οποίοι παρά το αρνητικό ξεκίνημα και σήμερα στον απόηχο του χτεσινού sell off, στην πορεία της συνεδρίασης έβγαλαν θετική αντίδραση με στήριξη από τα μακροοικονομικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, κινούμενος με έντονη μεταβλητότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμων, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται πλέον στις 26.821 μονάδες, με μικρά κέρδη 0,2%.

Ακολουθώντας παρόμοια πορεία, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,5% στις 3.253 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος αφού διέγραψε τις αρχικές του απώλειες πλέον καταγράφει άνοδο σχεδόν 1% και κινείται στις 10.733 μονάδες.

Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας δίνουν για ακόμα μία φορά το ρυθμό στη συνεδρίαση, με την Apple να κερδίζει 2,7%, την Microsoft 2,1%, την Alphabet 1,5% και την Amazon 2%.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα νέα δεν ήταν θετικά στο μέτωπο της εργασίας, καθώς οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου κυμάνθηκαν στις 870.000, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που τις ανέμεναν στις 850.000.

Την ίδια ώρα όμως, νότα αισιοδοξίας έδωσαν τα στοιχεία για την αγορά κατοικιών, τα οποία ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις. Συγκεκριμένα οι αγορές κατοικιών τον Αύγουστο ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να κινηθούν στις περίπου 890.000.