«Λευκή πετσέτα» από το short fund Lansdowne

«Λευκή πετσέτα» από το short fund Lansdowne

Το fund Lansdowne Partners με έδρα το Λονδίνο το οποίο διατηρούσε short θέσεις στην ελληνική αγορά ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την λειτουργία του Developed Markets Fund αξίας 2,8 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg, το Lansdowne Partners δίνει την επιλογή στους πελάτες είτε να πάρουν τα μετρητά τους είτε να μεταφέρουν την επένδυσή τους στο Lansdowne Developed Markets Long Only Fund και LDM Opportunities Fund. 

Όπως ανάφερε δημοσίευμα του Reuters τον περασμένο Μάρτιο «η Lansdowne Partners, στο παρελθόν σεβαστό ως ένα από τα κορυφαία hedge fund στον κόσμο, έκανε λάθος επιλογές». Το Developed Markets Fund είχε σημειώσει πτώση μέχρι Μάρτιο της τάξης του 13%, την ώρα που το μικρότερο Princay Fund της Lansdowne είχε υποστεί απώλειες που έφταναν το 22%.

Την ίδια ώρα, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 9 δισ. δολάρια από σχεδόν 22 δισ. δολάρια πριν από πέντε χρόνια.

Όσον αφορά την ελληνική αγορά οι θέσεις του ανέρχονταν στο 2,57% στην Πειραιώς (11,2 εκατ.), στο 1,59% στη ΔΕΗ (3,6 εκατ.), στο 0,90% στην Eurobank (33,3 εκατ.) και στο 1% στην Alpha Bank (15,4 εκατ.)