Κέρδη στις ευρωαγορές με οδηγό τα εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη στις ευρωαγορές με οδηγό τα εταιρικά αποτελέσματα

Τις χτεσινές απώλειες επιχειρούν να διαγράψουν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι κινούνται σε θετικό έδαφος με μια σειρά από νέα εταιρικά αποτελέσματα να ενισχύουν την επενδυτική διάθεση, ενώ το βλέμμα των επενδυτών παραμένει στραμμένο παράλληλα στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία με τη νέα έξαρση των κρουσμάτων σε χώρες όπως η Ινδία και η Βραζιλία.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,65% και κινείται στις 436,6 μονάδες, μετά την πτώση σχεδόν 2% που κατέγραψε χθες, λαμβάνοντας ώθηση από τους κλάδους της τεχνολογίας και της ενέργειας.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,26% στις 15.168 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,47% στις 6.194 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που κινείται με κέρδη 0,6% στις 6.895 μονάδες.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην περιφέρεια, όπου στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ 35 σημειώνει άνοδο 0,8% και κινείται στις 8.528 μονάδες, και στην Ιταλία ο FTSE MIB κερδίζει 0,43% στις 24.291 μονάδες.

Ώθηση στους δείκτες δίνουν κυρίως οι ανακοινώσεις των νέων εταιρικών αποτελεσμάτων, με τον τίτλο της Heineken να ενισχύεται άνω του 4% αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου αυξήθηκαν καθώς οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Με τον ίδιο ρυθμό κινείται και ο τίτλος της Carrefour, που κερδίζει άνω του 3,6%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυξήθηκαν οι πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο και ότι θα ξεκινήσει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Στις εξελίξεις της πανδημίας, η Ινδία κατέγραψε σήμερα πάνω από 2.000 θανάτους και 259.170 νέα κρούσματα κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ο παγκόσμιος ρυθμός νέων κρουσμάτων πλησιάζει τα υψηλότερα του επίπεδα.