Κέρδη 40% στο διήμερο για το αμερικανικό WTI

Κέρδη 40% στο διήμερο για το αμερικανικό WTI

Νέα άνοδο που άγγιξε το 20% κατέγραψε η τιμή του αμερικανικού αργού την Πέμπτη, με την άνοδο το τελευταίο διήμερο να ανέρχεται σε 40%. Κέρδη κατέγραψε και το ευρωπαϊκό brent, μετά το κραχ που σημειώθηκε στις τιμές στις αρχές της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου του WTI διαμορφώθηκε στα 16,5 δολάρια/βαρέλι, με άνοδο 19,7% ή 2,72 δολαρίων ανά βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου του ευρωπαϊκού Brent, το οποίο έκλεισε στα 18,26 δολάρια/βαρέλι, ενισχυμένο κατά 4,7% ή κατά 0,97 δολάρια/βαρέλι.

Καθώς η ζήτηση και η κατανάλωση του πετρελαίου καταρρέει, οι χώρες του OPEC+ αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή κατά το επίπεδο - ρεκόρ των 9,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως από 1η Μαΐου. 

Εχθές, η UBS εκτίμησε ότι οι υφιστάμενες πιέσεις στις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες, παρά την μείωση της παραγωγής που αποφάσισαν τα μέλη του OPEC+, καθώς αυτός ο περιορισμός της παραγωγής δεν θα μπορέσει να ισοσταθμίσει την μείωση της ζήτησης.

Παράλληλα, τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 15 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Απριλίου στα συνολικά 518,6 εκατ., πολύ κοντά στο ρεκόρ του 2017 με τα 535 εκατ. βαρέλια, καθώς τα αποθέματα εκτιμάται πως θα συνεχίζουν να αυξάνονται.