«Βουτιά» για τη στερλίνα κάτω από το 1,20

«Βουτιά» για τη στερλίνα κάτω από το 1,20

Σε χαμηλό περίπου 2,5 ετών υποχωρεί σήμερα η στερλίνα, κάτω από τα 1,20 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2017, εν μέσω των φόβων που εκφράζονται για το ενδεχόμενο ενός σκληρού Brexit και των απειλών για πρόωρες εκλογές. 

Η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,2%, ενώ λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι επανήλθε πάνω από το 1,20 δολάρια. 

Ο Μπόρις Τζόνσον θα αποφασίσει το τι θα κάνει μετά την σημερινή ψηφοφορία στη βουλή, ανέφεραν χθες διπλωματικές πηγές. Αν το κοινοβούλιο ψηφίσει νόμο που θα απαγορεύει στην κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την Ευρώπη χωρίς συμφωνία τότε ο Μπόρις Τζόνσον θα θεωρήσει πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη των βουλευτών και πρέπει να πάει σε εκλογές για να πάρει νωπή εντολή από τους πολίτες. 

Η πολιτική σκηνή της Βρετανίας βρίσκεται σε αναταραχή ενόψει κρίσιμων ψηφοφοριών στο κοινοβούλιο για το Brexit και με το βλέμμα στραμμένο στους «αντάρτες» στους κόλπους των Τόρις. Χθες ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, διεμήνυσε ότι σε κάθε περίπτωση η Βρετανία θα φύγει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου. Δήλωσε ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.