Η «γέννηση» του Ethereum 2.0 – To πιο αναμενόμενο γεγονός στα κρυπτονομίσματα

Η «γέννηση» του Ethereum 2.0 – To πιο αναμενόμενο γεγονός στα κρυπτονομίσματα

Η αντίστροφη μέτρηση για το  πολυαναμενόμενο γεγονός στις αγορές κρυπτονομισμάτων πλέον ξεκίνησε. Αναφερόμαστε φυσικά στην μετάβαση του μεγαλύτερου blockchain, του Ethereum από Proof of Work (κατανάλωση ενέργειας για την επαλήθευση του δικτύου), σε Proof of Stake (διασφάλιση του δικτύου με “ενέχυρο” το κρυπτονόμισμα $ΕΤΗ).

Περίπου στις 17:00 ώρα Ελλάδας, ο developer του Ethereum Afri Schoedon ανακοίνωσε ότι το smart contract που επιτρέπει τις καταθέσεις είναι πλέον διαθέσιμο. Η αγορά αντέδρασε θετικά με αύξηση 7%, με κεφαλαιοποίηση που πλέον ξεπερνάει τα $45 δισ. Δεδομένης της ζήτησης που ενδέχεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, είναι πιθανό να δούμε την αξία του Ethereum να εκτοξεύεται πάνω από τα επίπεδα των $480.

Η αρχική πρόβλεψη για την μετάβαση στο ETH 2.0 αναμενόταν να παρουσιαστεί αρχικά στις 3 Ιανουαρίου, στην δωδέκατη επέτειο από το λανσάρισμα του Bitcoin. Τελικά όπως ανακοινώθηκε από το Ethereum Foundation, η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου.

Σε πρακτικό επίπεδο, όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο staking του μεγαλύτερου “παγκόσμιου υπολογιστή” θα πρέπει να καταθέσουν 32 ΕΤΗ στο “έξυπνο συμβόλαιο”. Όταν 16.383 διαχειριστές κόμβων, καταθέσουν 524.288 ΕΤΗ, το Beacon Chain θα ξεκινήσει την διαδικασία για την “genesis” του δικτύου. Αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η διαδικασία είναι διαθέσιμη μέσω του ειδικά σχεδιασμένου ιστότοπου ETH 2 Launch Pad: https://launchpad.ethereum.org/. Την ώρα που γράφεται το άρθρο έχουν κατατεθεί ήδη 401 ΕΤΗ αξίας περίπου $3 εκατομμυρίων.

Οι Miners του Ethereum κέρδισαν από τα τέλη συναλλαγών $214 εκατομμύρια τον Οκτώβριο, ενώ τον Σεπτέμβριο είχαν αποκομίσει $321 εκατομμύρια.  

Οι Stakers θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν “inflation rewards” από την έναρξη του genesis, θέτοντας τα ΕΤΗ ως ενέχυρο για την διασφάλιση του δικτύου ΕΤΗ 2.0. Τα αναμενόμενα κέρδη είναι περίπου 8-15%. Να σημειώσουμε πως οι stakers, δεν θα μπορούν να κάνουν ανάληψη του ενεχύρου για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Το Serenity, όπως είναι η επίσημη ονομασία του ETH 2.0 , είναι το πιο φιλόδοξο και αναμενόμενο γεγονός στην βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων το 2020. 

*Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.