H αρχαιότερη τράπεζα των ΗΠΑ θα δέχεται πλέον καταθέσεις σε bitcoin

H αρχαιότερη τράπεζα των ΗΠΑ θα δέχεται πλέον καταθέσεις σε bitcoin

Η Bank of New York Mellon Corp, η αρχαιότερη τράπεζα της Αμερικής κάνει το «άλμα» στην αγορά κρυπτονομισμάτων σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα διατηρεί και θα εκδίδει bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα για λογαριασμό πελατών της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η BNY Mellon συζητά ήδη τα σχέδια με πελάτες προκειμένου να φέρουν τα ψηφιακά τους νομίσματα στη τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η BNY Mellon δεν είναι η πρώτη μεγάλη χρηματοοικονομική εταιρείας που εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η Fidelity Investments είχε ανακοινώσει τα σχέδια τον Οκτώβριο του 2018 για την αποθήκευση και εμπορία bitcoin και ενός άλλου ψηφιακού νομίσματος, κερδίζοντας ένα χρόνο αργότερα την κανονιστική έγκριση για τη λειτουργία της κρυπτογραφικής επιχείρησής στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της BNY Mellon σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μια από τις μεγάλες τράπεζες «θεματοφύλακες» παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση των ψηφιακών νομισμάτων ως οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο. 

Όπως σχολιάζει η WSJ «είναι ένα μεγάλο βήμα για τις τράπεζες back-office της Wall Street, των οποίων οι ανησυχίες για κανονιστικούς, νομικούς και κινδύνους σταθερότητας τις έκαναν απρόθυμες να έρθουν σε άμεση επαφή με τις αγορές κρυπτογράφησης».