Γιατί οι καμπύλες τύπου «S» δεν φοβίζουν τη γκουρού των αγορών Cathie Wood

Γιατί οι καμπύλες τύπου «S» δεν φοβίζουν τη γκουρού των αγορών Cathie Wood

Η Cathie Wood της ΑRΚ Invest, που σύμφωνα με τους νεαρούς επενδυτές των αμερικανικών μετοχών της ψηφιακής οικονομίας, διαθέτει το άγγιγμα του Μίδα, εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα θετική για τις εξελίξεις στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και για την συνέχιση της ανοδικής πορείας των μετοχών. Για πολλούς, η Cathie Wood είναι ο Warren Buffett του σήμερα, οπότε ο λόγος της αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κανόνα που ακολουθούν χιλιάδες επενδυτών.

Ακόμα και τη στιγμή που ο Big Short, έλαβε θέσεις short ποντάροντας στην πτώση της τιμής του ARK Fund, όπως είχαμε αναπτύξει στο άρθρο «O Big Short, η Κάθι Γουντ της ARΚ και ο Γουόρεν Μπάφετ»,, οι πιστοί ακόλουθοι της ARK Invest, δεν θορυβήθηκαν.

Η Cathie Wood δηλώνει κατηγορηματικά, ότι δεν βρισκόμαστε μέσα σε μια φούσκα, που θα σκάσει. Αντίθετα, υποστηρίζει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι και το τέλος του 2035, οι προκλήσεις των αγορών θα προσελκύουν ολοένα και περισσότερους επενδυτές και ότι οι προκλήσεις των καιρών και οι τακτικές καμπύλες τύπου «S», ανάμεσα στις ανόδους και τις πτώσεις, δίνουν τη δυνατότητα για trading, για πωλήσεις στις ανόδους και αγορές στις πτώσεις.

Και δεν μένει στα λόγια. Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη θέση της στο χαρτοφυλάκιο του ARK Fund, είναι στην Tesla, το γεγονός ότι ρευστοποιεί τακτικά μετοχές της τελευταίας, τις οποίες επαναγοράζει και πάλι σε κάθε βύθιση των τιμών, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ο στόχος της ARK για την μετοχή της Tesla είναι τα $3.000. Μια τιμή που κρίνει απολύτως ρεαλιστική, αφού με βάση τις αναλύσεις της το 2005, η κεφαλαιοποίηση της Tesla θα βρίσκεται στα $3 τρισ.

Πρώτη στη λίστα των προτιμήσεων της, παραμένει η μετοχή της Zoom. Εκτιμά ότι σύντομα η σπουδαιότητα των εφαρμογών της Zoom, θα την τοποθετήσει στη συνείδηση των επενδυτών, εκεί που σήμερα βρίσκεται η μετοχή της Cisco. Παρ’ όλα αυτά, η τιμή της μετοχής της Zoom, μετά από τη λήξη του lockdown και την απαρχή της επιστροφής στην οικονομική κανονικότητα, υποχώρησε κατά 50% από τα υψηλότερα της.

Η Cathie Wood δηλώνει υπέρμαχος της στρατηγικής και της τακτικής που ακολουθεί η αμφιλεγόμενη διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρεία Robinhood στην προσέγγιση νέων πελατών, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η διάχυση της επενδυτικής ιδέας, μέχρι και στον τελευταίο, απομακρυσμένο Αμερικανό πολίτη, προσφέροντας του τη δυνατότητα να επενδύσει με ευκολία, έστω και με ελάχιστα χρήματα. Αυτό που ορισμένοι χαρακτηρίζουν ως νέα πυραμίδα, η Cathie Wood, το ονομάζει ως μέγιστη υπηρεσία στην επενδυτική κοινότητα.

Στις πιο πρόσφατες δηλώσεις της η CEO της ARK, καυτηρίασε τις απόψεις του John Paulson, για το bitcoin. Aφού τον πιστώνει με την πρόβλεψη του για την κατάρρευση της αγοράς των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ το 2008, τον χρεώνει με τη μη κατανόηση του κόσμου των κρυπτονομισμάτων. Η Cathie Wood, υποστηρίζει ότι τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν μόνο αποθέματα αξίας, αφού τα παρομοιάζει με τον ψηφιακό χρυσό, αλλά εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου να αποκτήσουν πραγματική νομισματική ισχύ, μέσα σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα, μακριά από τη εποπτεία και την έλεγχο των φορολογικών και κατασταλτικών αρχών και των κρατικών οντοτήτων.

Στην αντιπαράθεση επιχειρημάτων με τον John Paulson, κατέληξε λέγοντας ότι όταν τεθούν όροι στη λειτουργία της αγοράς κρυπτονομισμάτων, οι τιμές θα απογειωθούν, αντίθετα με τη γενικότερη αντίληψη που κυριαρχεί, ότι η ρύθμιση της αγοράς, θα αποδυναμώσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρυπτονομισμάτων.

Παρ’ όλο που οι εκτιμήσεις της Cathie Wood αφορούν τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και ίσως φαντάζουν μακρινές, είναι αναγκαίο να παίρνουμε μια αίσθηση της συλλογιστικής που υπάρχει, πίσω από τις επενδυτικές αποφάσεις των σύγχρονων «guru» των αγορών. Διότι αυτοί οι σύγχρονοι Buffetts, είναι που πρωταγωνιστούν στις αγορές.

  

     

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.