Εντυπωσιακή ανάκαμψη στη Wall Street - Οριακές απώλειες για Dow Jones

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019, 23:48
-A +A
Εντυπωσιακή ανάκαμψη στη Wall Street - Οριακές απώλειες για Dow Jones

Εντυπωσιακό comeback κατέγραψαν οι μετοχές στη Wall, με τους τρεις βασικούς δείκτες να ανακάμπτουν από απώλειες τουλάχιστον 1% που ως επί το πλείστον οφείλονταν στις ενδείξεις ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνει εξαιτίας της κλιμάκωσης της εμπορικής διένεξης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με οριακή πτώση 0,09% στις 26.007 μονάδες, έχοντας ενδοσυνεδριακά βρεθεί να χάνει σχεδόν 600 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,08% κλείνοντας στις 2.883 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,38%, στις 7.862 μονάδες.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αντιστροφή των Dow Jones και S&P 500 από τις 27 Δεκεμβρίου του 2018.

Η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας σπρώχνει τους επενδυτές σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως ο χρυσός η τιμή του οποίου ξεπέρασε σήμερα το επίπεδο των 1.500 δολαρίων για πρώτη φορά από το 2013. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα η κεντρική τράπεζα της Κίνας επέτρεψε στην ισοτιμία του γουάν να πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό της για περισσότερο από μια δεκαετία έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, διαρρηγνύοντας το ψυχολογικό φράγμα των 7 γουάν ανά δολάριο.

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο ολοένα και περισσότερα κεφάλαια τοποθετούνται στα γερμανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί νωρίτερα σε νέο ιστορικό χαμηλό στο -0,58%, με την πτώση από τις αρχές του έτους να φθάνει τις 82 μονάδες βάσης.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η Walt Disney, η οποία χθες ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο αλλά και μεγάλη πτώση κερδών, με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράψει απώλειες 4,92%.

Καλύτερα των εκτιμήσεων της Wall Street ήταν τα κέρδη της αλυσίδας φαρμάκων CVS Health Corp., με τη μετοχή της να κλείνει στο +7,5%.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 04/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα