7ος χρόνος, ημέρα 2156η
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Έλον Μασκ: Η Tesla ρευστοποίησε το 10% της επένδυσης που είχε κάνει σε Bitcoin

Έλον Μασκ: Η Tesla ρευστοποίησε το 10% της επένδυσης που είχε κάνει σε Bitcoin
Shutterstock

H Tesla πούλησε το 10% της επένδυσης που είχε κάνει σε bitcoin προκειμένου να αποδείξει την ρευστότητα του ψηφιακού νομίσματος, όπως ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού και διάσημος υπέρμαχος των κρυπτονομισμάτων Έλον Μασκ, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο ίδιος διατήρησε την προσωπική του επένδυση.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ανάρτηση στο twitter ο Μασκ αποκάλυψε ότι στην ουσία η Tesla προσπαθούσε «να αποδείξει τη ρευστότητα του bitcoin ως εναλλακτικό περιουσιακό στοιχείο έναντι της διακράτησης μετρητών στον ισολογισμό».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό ο Μασκ είχα ανακοινώσει ότι η Tesla αρχίζει να τα δέχεται το bitcoin ως τρόπο πληρωμής για τα οχήματα της. Σύμφωνα με τον Μασκ  η Tesla θα χρησιμοποιεί μόνο λογισμικό εσωτερικού και ανοιχτού κώδικα και κάθε bitcoin που θα λαμβάνει η εταιρεία ως πληρωμή, θα διατηρείται ως έχει και δεν θα μετατρέπεται σε παραστατικό χρήμα.

Η Tesla στις αρχές Φεβρουαρίου είχε καταθέσει αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ώστε να της επιτραπεί να αποδεχθεί τα bitcoins ως μέσο πληρωμής για την απόκτηση αυτοκινήτων με αποτέλεσμα η αγορά των κρυπτονομισμάτων να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια.