7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Ελεγχόμενες απώλειες στην Wall Street

Ελεγχόμενες απώλειες στην Wall Street

Με μικρές απώλειες κινούνται στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς εν αναμονή του νέου μεγάλου γύρου εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες, την ώρα που η οικονομία της Κίνας παρουσίασε επιβράδυνση του ρυθμού της και η ασταμάτητη άνοδος των τιμών του πετρελαίων διατηρεί τις ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 35.160 μονάδες με πτώση 0,4%, ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,15% και βρίσκεται στις 4.464 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq βρίσκεται πέριξ του αμετάβλητου στις 14.893 μονάδες.

Στις εξελίξεις που εξετάζουν οι επενδυτές, όπως έγινε γνωστό τις πρωινές ώρες σήμερα το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 4,9% στο τρίτο τρίμηνο του 2021, ακολουθώντας σημαντικά χαμηλότερο ρυθμό από τις εκτιμήσεις αναλυτών που ανέμεναν μεγέθυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη κατά 5,2%.

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας τον Σεπτέμβριο ενισχύθηκε κατά 3,1% την ώρα που οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση κατά 4,5%.

Στον αντίποδα, από τις 41 από τις 500 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου τους, το 80% έχει ξεπεράσει τις ήδη αισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών, κάτι που οδήγησε σε αντιστροφή κλίματος τις αγορές παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα.

Βάσει δε των αποτελεσμάτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και των εκτιμήσεων για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του δείκτη, το τρίτο τρίμηνο υπολογίζεται ότι θα εμφανίσει αύξηση κερδοφορίας κατά 30% μεσοσταθμικά για τις μεγαλύτερες εισηγμένες των ΗΠΑ, το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό τριμήνου από το 2010 σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.