8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street

Οι μετοχές στη Wall Street υποχωρούν την Παρασκευή παρά την ισχυρότερη ,από την αναμενόμενη, ενίσχυση νέων θέσεων εργασίας, καθώς οι ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία επηρεάζουν τους επενδυτές. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,78% στις 33,531μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί επίσης 0,84%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,42%. Ο Dow βρίσκεται σε πτώση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η πτώση των δεικτών έρχεται μετά τις εξελίξεις με την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κοντά σε εργοστάσιο με πυρηνικά. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο χαρακτήρισε την επίθεση έγκλημα πολέμου.

Οι τιμές της ενέργειας παράλληλα ανεβαίνουν μετά την επίθεση, με το αμερικανικό αργό και το Brent να αυξάνontai. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχωρούν με το δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο 1,74%.

Οι μετοχές υποχωρούν στην πλειονότητά τους, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου. Οι χρηματοοικονομικές μετοχές, που μπορούν να επωφεληθούν από υψηλότερα επιτόκια, υποχώρησαν, με την American Express και την JPMorgan Chase να υποχωρούν 2,9%.

Οι ταξιδιωτικές μετοχές κινούνται και αυτές πτωτικά την Παρασκευή, με τη μετοχή της United Airlines να υποχωρεί 3,5% και τις μετοχές της Delta Air Lines και της American Airlines να σημειώνουν πτώση άνω του 2%.

Αντίθετα ενισχύονται οι μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών. Η Occidental Petroleum κάνει άλμα άνω του 4%, ενώ η Diamondback Energy σημειώνει άνοδο 1,5%.