Χρηματιστήριο Αθηνών: Σκόνταψε στις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σκόνταψε στις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χωρίς κανέναν προφανή λόγο, τουλάχιστον επί της βάσης της υφιστάμενης ανάλυσης, οι αγοραστές αρνήθηκαν να συνεχίσουν άνω των 900 μονάδων παρά το αισιόδοξο άνοιγμα.

Με τα διεθνή χρηματιστήρια να συνέχισαν την ανοδική τους αντίδραση, ο Γενικός Δείκτης άφησε μια πικρή γεύση, αφενός διότι επέδειξε κρίσιμη αδυναμία να συντηρηθεί άνω των 900 μονάδων, αφετέρου διότι παρατηρήθηκε έντονη διάθεση για ρευστοποιήσεις που δεν απορροφήθηκαν καλά από το ταμπλό.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο Δείκτης να χάσει πάνω από 16 μονάδες από τα υψηλά ημέρας (από 902,66 - σε 884,03) κλείνοντας τελικά πιεσμένος οριακά πάνω από το επίπεδο εξόδου από τις αγοραστικές θέσεις.

Μάλιστα, η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα επιβαρύνει την προαναφερθείσα κατάσταση (περ. 70 εκατ. στο ταμπλό και 25,62 σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών), υπονοώντας ότι το τμήμα 890 - 900 ήταν εντελώς αδιάφορο για τοποθετήσεις.

Από τις 25 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι 19 έκλεισαν αρνητικές, επί συνόλου 93 έναντι μόλις 24 ανοδικών.

Για τη συνέχεια, η τεχνική εικόνα είναι κακή, διότι η ανοδική αντίδραση που αναχαιτίστηκε στις 902 μονάδες εκλαμβάνεται ως έγκυρο σήμα πώλησης.

Το αρνητικό - πλέον - βραχυπρόθεσμο momentum να οδηγεί στις 876 μονάδες, με σοβαρή αντίσταση την περιοχή 902 - 905 μονάδων. Όσο βρισκόμαστε κάτω από εκεί, δεν μπορούμε να μιλάμε για κάποιου είδους ανοδικότητα.

Από τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τη χειρότερη συμπεριφορά παρουσίασαν αυτές των Mytilineos, ΔΕΗ και Alpha Bank.

Η πρώτη, έχασε κρισιμότατο επίπεδο που οριοθετεί τη μεσοπρόθεσμη τάση.

Η δεύτερη, συνέχισε πολύ αδύναμα, μετά την απώλεια των 9,80 ευρώ και λογικά κινείται να συναντήσει το επίπεδο των 8,64.

Η τρίτη, χάνει επικίνδυνα το επίπεδο των 1,12-1,14 ευρώ, με τη μοναδική ελπίδα να βρίσκεται στο γεγονός της πολύμηνης παραμονής της σε τόσο στενό εύρος, όπου και επιτρέπονται "θόρυβοι" μερικών σεντς.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.