Χρηματιστήριο Αθηνών: Βρήκε στήριγμα στις 900 μονάδες μόλις... άνοιξαν τα φώτα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βρήκε στήριγμα στις 900 μονάδες μόλις... άνοιξαν τα φώτα

Διαδικαστικού χαρακτήρα η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η κανονική συνεδρίαση είχε διάρκεια μόλις μιάμιση ώρα εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Στην ανάλυση δεν προστέθηκε κάποιο νέο δεδομένο, ενώ τα όποια ευρήματα σήμερα θα είχαν ούτως ή άλλως χαμηλή αξία, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 901,15 μονάδες με απώλειες 0,43%.

Μοιραία, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν χαμηλή, καθώς παρά τα σχεδόν  57,5 εκατ. ευρώ που τελικά καταγράφηκαν το μεγαλύτερο μέρος αφορούσε στα δύο πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών στη μετοχή της Eurobank, ύψους 40,38 εκατ. ευρώ σε τιμή 0,9178 ευρώ. Πάντως, αναλογικά, έγιναν τίμιες προσπάθειες να υπάρξει κάποια ζωντάνια.

Έξι μετοχές κατέγραψαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ (εξαιρ. της Eurobank) ενώ ενδεικτικό του μεγέθους των πακέτων είναι ότι από τα 44,87 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές μετοχές, τα 42,14 αφορούν στη Eurobank.

Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε σε θετικό έδαφος και πάνω σε βραχυπρόθεσμη στήριξη, διατηρώντας το αγοραστικό σήμα από τις 890 μονάδες. Το στοπ στην κίνηση βρίσκεται κάτω από 880 σε κλείσιμο ημέρας.

Ο στόχος σε πρώτη φάση είναι στις 940, που αφορά εξάλλου και στο άνω όριο του μεσοπρόθεσμου ατασικού μοτίβου.

Οι μετοχές που δείχνουν να έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παρούσα είναι βεβαίως οι τραπεζικές μετοχές, οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Mytilineos, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, οι μετοχές της πληροφορικής (Entersoft, Performance, Space, Epsilon, Infoquest, BYTΕ κ.λπ.), και προφανώς αυτή της ΔΕΗ, της οποίας η κίνηση θα εξαρτηθεί και από τους επικείμενους όρους της ενδιαφέρουσας ΑΜΚ.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.