7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξεκίνησαν οι συναλλαγές μετά από πεντάωρη ...Cisco-τιση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξεκίνησαν οι συναλλαγές μετά από πεντάωρη ...Cisco-τιση

Και εγένετο φως! Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές στην αγορά της Αθήνας ξεκίνησαν στις 15.30 μετά από πέντε ώρες black out το οποίο η διοίκηση του Χ.Α απέδωσε σε προσπάθειες τεχνικής αναβάθμισης του συστήματος συναλλαγών από την Cisco. Η συνεδρίαση αναμένεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 17.20, με τα auction να γίνονται στις 17.10

O χρονισμός των Αγορών θα είναι ο κάτωθι:


ATHEX MARKETS CASH
1. Main (Market ID: Μ). 15:15 (pre call) 15:29 (auction)
2. Bonds (Market ID: Ο). 15:15 (continuous)
3. Surveillance (Market ID: C). 15:15 (pre call)
4. ETFs (Market ID: Τ). 15:15 (pre call) 15:29 (auction)
5. Alternative (Market ID: F). 15:15 (pre call) 15:58 (auction)
6. Alternative Bonds (Market ID: G). 15:15 (continuous)

ATHEX MARKETS DERIVATIVES
1. Index Futures & Options (Market ID: 1). 15:15 (continuous)
2. Stock Futures & Options (Market ID: 2). 15:15 (continuous)
3. Repos (Market ID: 3). 15:15 (pre call) 15:29 (auction)


Ο προγραμματισμένος χρονισμός λήξης των Αγορών του ΧΑ, δε μεταβάλλεται

Νωρίτερα το liberal έγραφε:

Σοβαρά ερωτηματικά στη χρηματιστηριακή αγορά προκαλεί η μεγάλη καθυστέρηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας να επαναφέρει το σύστημα συναλλαγών σε λειτουργία. Έχουν ήδη περάσει περισσότερες από τέσσερις ώρες από το προγραμματισμένο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης η οποία δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω τεχνικού προβλήματος που σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Χ.Α ανέκυψε μετά από προσπάθεια αναβάθμισης του συστήματος από τη Cisco.

Και ενώ η πρώτη εικόνα ήταν ότι το πρόβλημα δεν θα έπαιρνε χρόνο για να αποκατασταθεί, η ώρα πλησιάζει 3.00 το μεσημέρι και η συνεδρίαση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη καθώς δεν είναι δυνατή η μετάδοση δεδομένων προς τους παρόχους και η πραγματοποίηση συναλλαγών, με αποτέλεσμα να επικρατεί εύλογη αναστάτωση στη χρηματιστηριακή αγορά αλλά και να αμαυρώνεται η εικόνα της διεθνώς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα συναλλαγών «πέφτει», ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις η αποκατάσταση γίνεται σε μικρό χρόνο. Πηγές της ΕΧΑΕ αναφέρουν ότι αυτή τη φορά η επαναφορά έχει καθυστερήσει παρά τις προσπάθειες των τεχνικών ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για το αν και πόση ώρα θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνεδρίαση εφόσον αποκατασταθεί το πρόβλημα.