Bitcoin: Εξανεμίστηκαν 98 δισ. δολάρια το τελευταίαο 24ωρο - Κάτω από τα 30.000 δολάρια

Bitcoin: Εξανεμίστηκαν 98 δισ. δολάρια το τελευταίαο 24ωρο - Κάτω από τα 30.000 δολάρια

Κάτω από τα 30.000 δολάρια υποχώρησε το bitcoin για πρώτη φορά από τις 22 Ιουνίου συμπαρασύροντας και τα άλλα κρυπτονομίσματα, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap η αγορά έχασε σχεδόν 98 δισ. δολάρια το τελευταίο 24ωρο. Από το υψηλό όλων των εποχών των σχεδόν 65.000 δολαρίων στα μέσα Απριλίου, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έχει κάνει πλέον βουτιά άνω του 50%.

Ειδικότερα, το bitcoin βλέπει την τιμή του να κινείται στα 29.849 δολάρια με ημερήσεις απώλειες 5,6% σύμφωνα με το coindesk.

«Υπάρχουν «ανησυχίες για την ποιότητα και τη δύναμη της οικονομικής ανάκαμψης» και «τα ευρύτερα στοιχεία κινδύνου έγιναν ασθενέστερα συμπεριλαμβανομένων των υψηλών αποδόσεων των ομολόγων», ανέφερε στο CNBC η Άναμπελ Χουάνγκ, συνεργάτης της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Amber Group.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εκτίμηση για την πορεία των crypto είναι γεμάτη ρίσκα, κυρίως επειδή η τιμή του Βitcoin έχει μειωθεί κατά το ήμισυ περίπου από το ρεκόρ που είχε φτάσει πριν από τρεις μήνες.

Στο ίδιο κλίμα σήμερα, σημαντικές απώλειες παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να βρίσκεται στα 1.763 δολάρια με πτώση 7%, την ώρα που το Cardano διαπραγματεύεται στα 1,07 δολάρια με απώλειες 9,5%, το Dogecoin χάνει 6,5% με την τιμή του να υποχωρεί στα 0,1671 δολάρια, όπως και το Stellar που κινείται στα 0,2053 δολάρια με -10% περίπου.

Η νέα καταστολή στην Κίνα έχει επηρεάσει το bitcoin

Η νέα καταστολή στην Κίνα όσον αφορά το trading και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων έχει επηρεάσει το bitcoin, καθώς σημαντικές περιοχές όπου γίνεται εξόρυξη έχουν αναγκάσει τις δραστηριότητες να κλείσουν.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας επίσης έχει υπενθυμίσει σε fintech και χρηματοοικονομικές εταιρείες ότι δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες που σχετίζονται με crypto.