Απώλειες στην Ασία, βουτιά 4,5% για Nikkei

Απώλειες στην Ασία, βουτιά 4,5% για Nikkei

Με απώλειες ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τoν ιαπωνικό Nikkei να καταγράφει τις μεγαλύτερες που έφτασαν το 4,5%.

Αφορμή για τη βουτιά του ιαπωνικού δείκτη που έκλεισε 4,5% χαμηλότερα χάνοντας 851 μονάδες υπήρξαν τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας που αφορούν στις κατασκευές. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω δείκτης για το πρώτο τρίμηνο του 2020 κατήλθε σε αρνητικό έδαφος, στο -8. Το επίπεδο αυτό ήταν το χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 2013.

Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία συνεχίζει να βρίσκεται στα πρόθυρα της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης και της λήψης αυστηρότερων μέτρων καθώς η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζεται. Ωστόσο αντιφατικές φαίνεται να είναι οι θέσεις των αξιωματούχων της κυβέρνησης για τη λήψη αυτής της απόφασης.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα να επιβληθεί περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών στο Τόκιο ή άλλες μεγάλες πόλεις ενώ νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίαζε μια διαφορετική εικόνα.

Στην Κίνα, ο Shanghai κατέγραψε απώλειες 0,54% ενώ και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng απώλεσε 2,42% αποτυπώνοντας έτσι την ανησυχία των επενδυτών για τις επιπτώσεις της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομική δραστηριότητα