Άνοιγμα με κέρδη για τους τρεις δείκτες της Wall Street

Άνοιγμα με κέρδη για τους τρεις δείκτες της Wall Street

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street, συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό τη χθεσινή ανοδική τροχιά, κυρίως ωθούμενα από τον κλάδο της τεχνολογίας, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές είναι απογοητευμένοι από τα στοιχεία των προσλήψεων για τον μήνα Απρίλιο, που ανακοινώθηκαν σήμερα. 

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,36 στις 34.674 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,72% στις 4.232 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 1,31% στις 13.810 μονάδες.

Σχετικά με τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η αμερικανική στατιστική υπηρεσία σήμερα, 266.000 νέες προσλήψεις το μήνα Απρίλιο, που ήταν σημαντικά χαμηλότερες από τις αναμενόμενες, ενώ ο δείκτης ανεργίας σημείωσε άνοδο στο 6,1%. 

Οι εκτιμήσεις του Dow Jones «έβλεπαν» 1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο και το δείκτη ανεργίας στο 5,8%.

Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι τα αδύναμα στοιχεία που καταγράφονται στην εργασία, ίσως οδηγήσουν σε διατήρηση της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική δεν θα οδηγήσει κάπου σύντομα» δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της AvaTrade.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, ο κλάδος της υγείας παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στον απόηχο της πρότασης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την άρση των πατεντών στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ώστε να μπορέσουν οι αναπτυσσόμενες χώρες να αρχίσουν την παραγωγή των δικών τους εμβολίων.

Εταιρείες όπως η Pfizer, η AstraZeneca, BioNTech, η Johnson & Johnson και η Moderna είδαν τις μετοχές τους να υποχωρούν αυτή την εβδομάδα ως αποτέλεσμα της πρότασης Μπάιντεν.