Ανοδικά οι ευρωαγορές λόγω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες

Ανοδικά οι ευρωαγορές λόγω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αισιόδοξοι παραμένουν οι επενδυτές για την πιθανότητα μιας θετικής εξέλιξης στις επικείμενες συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο.

Οι κινήσεις στις ευρωαγορές κινούνται για ακόμα μία φορά βάσει των εκτιμήσεων για την τροπή που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, αφότου ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι προτίθεται να κλιμακώσει την αντιπαράθεση επιβάλλοντας νέα μέτρα κατά του Πεκίνου.

Η τοποθέτηση της Ουάσινγκτον έγινε μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο ανέφερε ότι ετοιμάζονται δραστικά μέτρα τα οποία θα περιελάμβαναν τη διαγραφή εισηγμένων κινεζικών εταιρειών από τη Wall Street και τον περιορισμό των επενδύσεων αμερικανών κρατικών αξιωματούχων στην κινεζική αγορά.

«Αυτή την ιστορία που εμφανίστηκε στο Bloomberg τη διάβασα με πολύ μεγαλύτερη προσοχή από την προσοχή με την οποία την έγραψαν» δήλωσε στο CNBC ο κ. Ναβάρο. «Πάνω από το μισό κομμάτι ήταν εντελώς ανακριβές ή απλά λάθος», πρόσθεσε.

 

Σε αυτό το κλίμα, ο DAX ενισχύεται 0,3%, στο Λονδίνο ο FTSE επίσης κατά 0,1%, στο Παρίσι ο CAC κινείται ανοδικά κατά 0,2%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,3%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ επίσης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαμορφώνεται 0,1% υψηλότερα.