Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δείκτες με τους επενδυτές να μην επηρεάζονται από τις εξελίξεις που αφορούν τη διένεξη ΗΠΑ – Κίνας. 

Οι επενδυτές δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το γεγονός ότι η Κίνα επέβαλε κυρώσεις σε 11 αξιωματούχους των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων 5 γερουσιαστών. Οι συγκεκριμένοι γερουσιαστές υπήρξαν έντονοι επικριτές του νέου νόμου εθνικής ασφάλειας που επέβαλε η Κίνα στο Χονγκ Κονγκ.

Η κίνηση του Πεκίνου ήρθε μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα ότι θα επέβαλε κυρώσεις σε 11 αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της ηγέτιδας του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνάντηση που θα έχουν στο Σάββατο Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι για να εξετάσουν την πορεία της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,56% στις 370,33 μονάδες, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφει κέρδη 2,8% και τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών ενισχύθηκαν ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης κατά 16,4% των πωλήσεων οχημάτων στην Κίνα τον Ιούλιο σε ετήσια βάση – ο τέταρτος συνεχής μήνας αύξησης καθώς η μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά οχημάτων ανακάμπτει από τη βουτιά που σημείωσε μετά το lockdown που επιβλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται ανοδικά κατά 2,08%,στις 12.951 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 2,03% στις 5.009 μονάδες και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE καταγράφει κέρδη κατά 1,65% στις 6.150 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας IBEX 35 κερδίζει 1,94% στις 7.190 και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB σημειώνει άνοδο 2,13% στις 20.071 μονάδες. 

Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκαν στοιχεία για την απασχόληση στη Βρετανία, με τον αριθμό των εργαζόμενων να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009 το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, λόγω της πανδημίας.