Αναταραχή στα crypto: Ο Έλον Μασκ… χώρισε με το Bitcoin

Αναταραχή στα crypto: Ο Έλον Μασκ… χώρισε με το Bitcoin

Χρειάστηκαν μόλις δύο tweet του Έλον Μασκ για να προκληθεί ξανά αναταραχή στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με το Bticoin, το Ethereum, το Dogecoin και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα να σημειώνουν απώλειες έως και άνω του 13%. Στο πρώτο tweet ο Μασκ… χωρίζει με το Bitcoin και στο δεύτερο αφήνει υπονοούμενο για νέα μεγάλη πτώση του βασικότερου και δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος των 700 δισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δισεκατομμυριούχος χρησιμοποιεί το twitter για να εκφράσει τα… συναισθήματά του για τα κρυπτονομίσματα και προφανώς δε θα είναι ούτε η τελευταία.

Το hashtag Bitcoin στο tweet του Μασκ και η σπασμένη καρδιά που το συνοδεύει, σε συνδυασμό με την εικόνα ενός ζευγαριού που χωρίζει, είναι ο γρίφος που προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι αγορές καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Tesla ανακοίνωσε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων. Πριν από λίγες εβδομάδες ο Μασκ τουίταρε ότι η Tesla θα σταματήσει να δέχεται bitcoin ως μέσο πληρωμής για τα αυτοκίνητά της, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα πουλήσει τα bitcon που έχει στην κατοχή της.

Όπως είχε γράψει πολύ εύστοχα η Wall Street Journal, ο Μασκ είναι ο μεγαλύτερος «influencer» ολόκληρης της αγοράς κρυπτονομισμάτων και όχι μόνο του Bitcoin και του Dogecoin. Πολλοί βέβαια πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα από την αμερικανική εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι ο Μασκ χειραγωγεί την αγορά, η οποία μόνο αποκεντρωμένη δεν αποδεικνύεται…

Η τιμή του Bitcoin υποχωρεί σήμερα στα 36.700 δολάρια με πτώση 5,6% στις τελευταίες 24 ώρες, το Ethereum πέφτει στα 2.630 δολάρια, το Binance Coin στα 376,1 δολάρια, το Cardano στα 1,678979 δολάρια και το Dogecoin στα 0,372895 δολάρια.