7ος χρόνος, ημέρα 2100η
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Altium: Απέρριψε πρόταση εξαγοράς 3,9 δισ. δολαρίων από την Autodesk

Altium: Απέρριψε πρόταση εξαγοράς  3,9 δισ. δολαρίων από την  Autodesk
shutterstock

Η αυστραλιανή εταιρεία Altium απέρριψε μια πρόταση εξαγοράς 3,9 δισ. δολαρίων από την αμερικανική Autodesk ως πολύ χαμηλή, αλλά διατήρησε την πόρτα ανοιχτή για μια υψηλότερη προσφορά καθώς η μετοχή της έκανε άλμα σε υψηλά έξι μηνών.

Η Autodesk, η οποία κατασκευάζει το λογισμικό σχεδιασμού αρχιτεκτονικής AutoCAD, προσέφερε στην Altium 38,50 δολάρια Αυστραλίας για κάθε μία μετοχή, που αποτελεί premium 41% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο, αποτιμώντας την εταιρεία στα 5,05 δισ. δολάρια (3,91 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Η Altium απέρριψε την πρόταση "στην τρέχουσα τιμή”, η οποία -σύμφωνα με τους αναλυτές- την αποτιμά 17 φορές τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2022 ή 44 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη.

Πρόσθεσε ότι θα συνεργαστεί με τα ενδιαφερόμενα μέρη για μια κατάλληλη αποτίμηση και θα επιδιώξει «την αναθεώρηση όλων των πιθανών στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων».

Εκπρόσωπος της Autodesk δήλωσε πως είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν περαιτέρω με την Altium, η ποια εξυπηρετεί πελάτες υψηλού προφίλ, όπως η Apple, η Facebook, η Tesla, η BMW, η Intel και η Samsung.

Η εταιρεία θέλει να ενσωματώσει το λογισμικό σχεδιασμού ηλεκτρονικών της Altium με τις πλατφόρμες λογισμικού μηχανικής και κατασκευής για να παρέχει στους χρήστες της μια σειρά εφαρμογών σε ένα δίκτυο cloud.

Πηγή: Reuters