Άβεβαιότητα και μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Άβεβαιότητα και μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Με οριακές απώλειες κινούνται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού με τα κρούσματα παγκοσμίως να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Στον θλιβερό απολογισμό του κορονοϊού είναι σαφώς και οι ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί και υπολογίζονται  πάνω από 53.000.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της εξάπλωσης των συνεπειών από την πανδημία. Οι περισσότεροι δείκτες της οικονομίας βρίσκονται στο ναδίρ ενώ τα μεγέθη της ανεργίας εκτοξεύονται.

Ωστόσο γίνεται προσπάθεια από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες τα δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα που εφαρμόζονται να μετριάσουν η κρίση.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx υποχωρεί κατά 0,6% στις 310 μονάδες με τον ασφαλιστικό κλάδο να ηγείται των απωλειών με 2,3%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,99% στις 9.475 μονάδες και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 1,01% στις 4.178 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE χάνει 1,35% στις 5.406 μονάδες.

Νωρίτερα με οριακές μεταβολές και μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai να χάνει 0,60%.