Η τραπεζική κρίση δίνει ώθηση στα crypto: +10% για Bitcoin και Ethereum
Shutterstock
Shutterstock

Η τραπεζική κρίση δίνει ώθηση στα crypto: +10% για Bitcoin και Ethereum

Ράλι κάνουν τα crypto με φόντο το σχέδιο προστασίας των καταθετών της καταρρεύσας Silicon Valley Bank και την εξαγορά του βρετανικού βραχίονα της τράπεζας από την HSBC έναντι μίας λίρας.

Συγκεκριμένα το Bitcoin κατέγραψε άνοδο 10%, στα 22.560,20 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίο δεκαημέρου. Παράλληλα, το Ethereum βρέθηκε επίσης 10% υψηλότερα στα 1.614,89 δολάρια. Ωστόσο αυτή την στιγμή, τα υψηλα αυτά κέρδη έχουν χαθεί και από τα δύο, καθώς το Bitcoin κινείται στο +5,21% και το Ethereum στο +3,56%.

Η συνολική αγορά crypto κέρδισε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 24 ώρες έως τις 2 π.μ. ET, ξεπερνώντας το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Τα crypto βίωσαν μία πρόσφατη κρίση μετά την κατάρρευση την περασμένη εβδομάδα της Silvergate Capital, ενός σημαντικού δανειστή της βιομηχανίας crytpo. Η Silvergate δήλωσε την Τετάρτη ότι τερματίζει τις δραστηριότητές της και ρευστοποιεί την τράπεζά της, ενλω στη συνέχεια ήρθε η κατάρρευση της Silicon Valley Bank την Παρασκευή, στη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση από την οικονομική κρίση του 2008.

Τόσο η Silvergate όσο και η SVB τοποθέτησαν τα χρήματά τους σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα, τα οποία έχουν χάσει την αξία τους εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων από τη FED. Οι τράπεζες αυτές αναγκάστηκαν να πουλήσουν αυτά τα ομόλογα με ζημία για να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους θέση.