Τα «ρεπό» του Χρ. Σπίρτζη

Η εντολή της Κουμουνδούρου να κρατηθεί ο Χρ. Σπίρτζης πάση θυσία μακριά από τα τηλεοπτικά στούντιο και τα ραδιοφωνικά μικρόφωνα -  αξιοποιώντας το χρόνο αυτής της αποχής για να ψάξει στα χαρτιά και τη μνήμη του – οδηγεί τον Γιάννη Ραγκούση σε μια ακόμη απαιτητική αποστολή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι φαίνεται όμως να τον κρατάει πίσω και γι’ αυτό πηγαίνει άκρη άκρη και με σχετική ανασφάλεια στα μεγάλα και σοβαρά επίδικα θέματα που αποκαλύπτονται στη σκιά της φοβερής τραγωδίας στα Τέμπη.

Δεν φτάσαμε στην τραγωδία, διαπίστωσε χθες μιλώντας στο Open, επειδή επενέργησαν διαχρονικού τύπου παράγοντες.

Είναι εκτός πραγματικότητας είπε, όσοι το υποστηρίζουν αυτό.

Δηλαδή σχεδόν όλοι οι νοήμονες άνθρωποι, που προσπαθούν να καταλάβουν απ’ όσα αποκαλύπτονται τι ακριβώς έγινε πριν από τη νύχτα που σταματήσαμε να αναπνέουμε.

Η «αντικειμενική αλήθεια» του Γιάννη Ραγκούση, όπως την ψέλλισε μερικώς και διστακτικά, γιατί δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι  τέτοιες τραγικές ώρες γίνεται Παύλος Πολάκης, είναι ότι η τραγωδία είναι τραγωδία Μητσοτάκη. Θα το παπαγαλίσουν σε λίγο και οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία. Προς το παρόν μόνο, κρατούν επισήμως τα μίνιμουμ  προσχήματα. 

Και αυτό που κάνει εντύπωση, είναι ότι δείχνει εξαιρετικό ζήλο μόνο στο να φορτώσει τον εγκληματικά ακατάλληλο σταθμάρχη, ως ένα έκνομο ρουσφέτι, στην πλάτη κάποιου κυβερνητικού.  Δεν το καταφέρνει επιτυχώς αφού  προσκρούει στην αντικειμενική πραγματικότητα. 

Βύσμα λογικά πρέπει να υπήρξε - κοιτώντας πίσω  - αλλά σε αυτή τη θέση πήγε γιατί δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος.  Αλλιώς τα μάθαμε τα βύσματα. Μένει να αποδειχθεί, όπως καταγγέλθηκε - και ας έκανε ο κ. Ραγκούσης ότι δεν άκουσε – εάν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις επί υπουργίας Σπίρτζη και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετατάχθηκαν και καμιά τριανταριά άλλοι άνω των 55 ετών. 

Ο Γιάννης Ραγκούσης ως πρώην υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ξέρει σίγουρα λιγότερα για τις  τρύπες και τις αμαρτίες στον ΟΣΕ από όσα έχουν περιέλθει εις γνώσιν του κ. Σπίρτζη στα τεσσεράμιση χρόνια της δικής του υπουργικής θητείας. Και σοφά δεν ξανοίγεται σε συζητήσεις για συμβάσεις, αναθεωρήσεις, εργολάβους και πρόσωπα.