Ποιος χρησιμοποιεί ποιον

Ας δεχθούμε ως αξίωμα, ότι ο κ. Χρήστος Ράμμος είναι ένας σταυροφόρος -  δικαστής, που μόνος αυτός έντιμος και ηθικός, επιδιώκει να φέρει στο φως την αλήθεια και ότι είναι ο μόνος δικαστής εις τας Αθήνας.

Οι δικές του «αγνές» επιδιώξεις, πως ακριβώς υπηρετούνται από τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, που διακήρυξαν με κυνισμό και επιδίωξαν με ωμότητα και μεθοδεύσεις παντός τύπου, την κατάκτηση της πραγματικής  – κατά το μέτρο τους  – εξουσίας ελέγχοντας τους αρμούς της;

Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα αποκήρυξη εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού, του δόγματος με το οποίο κυβέρνησε: ελέγχουμε την εξουσία, ελέγχοντας τους αρμούς της.

Κανείς τους δεν έσκισε το μανιφέστο Πολάκη «Κερδίζουμε εκλογές βάζοντας πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, προχωράμε σε υποχρεωτική «απόταξη» δικαστών και όποια ανεξάρτητη αρχή μας βολεύει την θέτουμε ξανά υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της κεντρικής εξουσίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως άνθρωπος και πολιτικός, έχει ένα αδιαμφισβήτητο προσόν. Πείθει πολλούς και έξυπνους ανθρώπους ότι οι προθέσεις του είναι οι καλύτερες και οι σκοποί του ανώτεροι. Τα πράγματα με τους αφελείς είναι ευκολότερα. Και με τους πολύ περπατημένους στα κόλπα της πολιτικής και της επιχειρηματικής ζωής, πάντα βρίσκεται ο…τρόπος για συγκλίσεις κατά το δοκούν.

Ενδεχομένως στις πολλές συναντήσεις που είχε όλο αυτό το διάστημα με τον κ. Ράμμο, να τον έπεισε ότι ποτέ ως πρωθυπουργός δεν είχε την πατρότητα του σχεδίου για την αποσάθρωση του κράτους δικαίου και την αλλοίωση της συνταγματικής επιταγής για τη διάκριση των εξουσιών. 

Θα του αποκάλυψε προφανώς ότι ως πρωθυπουργός…παρασύρθηκε και συνέργησε στη δίωξη πολιτικών αντιπάλων του με τη σκευωρία της Νοβάρτις,  από έναν εισαγγελέα - πολιτικό - πρώην διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος κυκλοφορούσε επίσης κάποτε εις τας Αθήνας φέρων τη ρομφαία της κάθαρσης.   

Ομοίως, υποχρεώθηκε - εκ των συνθηκών πάντα - να επιδιώξει να καθυποτάξει τα ΜΜΕ. Κλείνοντας κάποια όπως το ενοχλητικό Mega, και ανοίγοντας κάποια άλλα  με ένα διαγωνισμό που ελέγχεται ως στημένος και επώνυμες καταγγελίες για λεφτά που έφταναν σε σακούλες στα κεντρικά της Κουμουνδούρου, προς διερεύνηση.

Σταθμίζοντας όλα αυτά από την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, συμπέρανε πως αυτοί είναι οι σύμμαχοι για να δώσει τη μάχη του.  Το παρελθόν τους είναι εχέγγυο για την πίστη και την προσήλωσή τους στο κράτος δικαίου και την προστασία των αρχών της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Στην Αθήνα υπάρχουν όντως δικαστές και μάλιστα αυτή την περίοδο εκδικάζουν υποθέσεις, οι οποίες είναι διαρκείς υπομνήσεις της κυβερνητικής δολιότητας ΣΥΡΙΖΑ , υπομνήσεις κυνισμού και ανικανότητας των όψιμων κηνσόρων της διαφάνειας, των ατομικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.