Το κομμουνιστικό μακαρόν

Επί τη ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, ένας εκ των βουλευτών του ΚΚΕ προσέφερε στους συναδέλφους του στο κοινοβούλιο, ωραιότατα γαλλικά «μακαρόν» τα οποία είχε ζητήσει να τα διακοσμήσουν με το έμβλημα των απανταχού κομμουνιστών, το σφυροδρέπανο! Το κουτί με τα γλυκά του κ. Νίκου Παπαναστάση, θα ήταν άνετα η πιο πετυχημένη γελοιογραφία, για το κόμμα του Περισσού και τη σχέση του με την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι το μαυριδερό μικρό σφυροδρέπανο που επικάθεται με άνεση πάνω στον αφράτο, φίνο και τραγανό κοινοβουλευτισμό, δηλώνοντας την πρόθεσή του να τον «καταβροχθίσει».

Μέχρι να φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και τα πλήθη να συνεγερθούν προς το στόχο, το ΚΚΕ διατηρεί την αναπαυτική θέση που του έχει προσφερθεί δια των δημοκρατικών θεσμών, πάντα όμως αμφισβητώντας τους, με εμπρηστική διάθεση. Τη συνταγή ακολούθησε κατά γράμμα και με πρωτοφανή ένταση ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. 

Αν και όσα είπε καλύφθηκαν εν πολλοίς, κάτω από τον κουρνιαχτό του «σκυλοκαβγά  των εκπροσώπων του δικομματισμού» όπως θα έλεγε ο ίδιος, παρά όλα αυτά, ήταν σε ένταση και περιεχόμενο κλίμακες παραπάνω από τη συνήθη.

Το αγαπημένο αργόσυρτο ζεϊμπέκικο του γραμματέα, μεταβλήθηκε σε σκληρότατο ροκ για να συμβαδίζει προφανέστατα με το σκοπό που έπαιζε εντός και εκτός βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνική και πολιτική ατζέντα μπήκε στο μπλέντερ του Περισσού. 

Και δια στόματος Κουτσούμπα ακούστηκε στη Βουλή -  την ώρα που οι συνοικίες των Ρομά είναι καζάνι που βράζουν, περιουσίες μεροκαματιάρηδων που απλώς έχουν την ατυχία να συνορεύουν με καταυλισμούς απειλούνται και ζωές αστυνομικών βρίσκονται σε κίνδυνο -  ότι «Φτάσαμε στο σημείο η φτώχεια, η ανέχεια, η κοινωνική περιθωριοποίηση να θεωρούνται εγκλήματα που επισύρουν μάλιστα και ποινή εκτέλεσης από έναν -πως να τον ονομάσεις, “κτήνος”;- που μάλιστα φοράει στολή “προστασίας του πολίτη”.» 

Στον Περισσό έκαναν και ΕΔΕ και δίκη: Ο αστυνομικός- κτήνος εκτέλεσε τον φτωχό.  Τον κάθε φτωχό.  

Το «σάπιο και διεφθαρμένο αστικό κράτος» εν τω μεταξύ παρέχει και στους βουλευτές του ΚΚΕ, καθώς και στα γραφεία του κόμματος 24ωρη αστυνομική φύλαξη. 

Εφόσον όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας στη Βουλή οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται στο «μίσος» απέναντι στο λαό και στις διάφορες κοινωνικές ομάδες γιατί στο κόμμα αποδέχονται να φυλάνε το «Σπίτι του Λαού» ;. 

Δεν είναι λαϊκισμός να ρωτάς πως ένα πολιτικό κόμμα αποζητά αυτό που με βδελυγμία αποκηρύσσει και καταγγέλλει. 

Και κάπως έτσι αντί να γελάσουμε με τα γλυκά του βουλευτή Παπαναστάση εμπεδώσαμε τον αφόρητο λαϊκισμό  να κάνεις το σφυροδρέπανο πάνω στο μακαρόν.