Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι άθυρμα  

Ευελπιστώ ότι στη σημερινή συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας -  την πρώτη επίσημη από την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ -  ο Νίκος Ανδρουλάκης θα εμφανιστεί ως αρχηγός ενός ιστορικού κόμματος με ισχυρές ρίζες στην κοινωνία, που  - κατά δήλωση και επιθυμία του-  διεκδικεί ακόμη και την πρωθυπουργία.

Θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να διαπιστώσουμε, ότι προσήλθε αποκλειστικά ως το «θύμα» μιας… σκοτεινής υπόθεσης, και με ταπεινό ελατήριο και πρόθεση να εμπλακεί η κ. Σακελαροπούλου στο σκληρό πολιτικό ροκ και στην ανταλλαγή νομικών και συνταγματικών απόψεων, σχετικά με το ποιους δικαιούται να παρακολουθεί η  ΕΥΠ, με ποιες διαδικασίες και για ποιους ισχύει και πότε το απόρρητο στην εν εξελίξει διερεύνηση της υπόθεσης.  

Η ΠτΔ δεν είναι άθυρμα ώστε να εγκαλείται, να καλείται και να προσκαλείται, με το βάρος του αξιώματός της και το επιστημονικό της κύρος, προκειμένου να διευθετεί πολιτικές και προσωπικές ατζέντες, αρχηγικούς διαγκωνισμούς και εκλογικές επιδιώξεις. Να ωθείται να μιλάει και να σωπαίνει, αλα καρτ.  

Ειδικά από εκείνους που συνειδητά, επίμονα και μεθοδικά προσπαθούν να την εργαλειοποιήσουν, να την υποβαθμίσουν και να την απαξιώσουν.

Παραμονές της σημερινής συνάντησης και ενώ είχε ανακοινωθεί επισήμως, ο Αλέξης Τσίπρας - στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου της ΔΕΘ - αξίωσε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας «μια σαφή δημόσια τοποθέτηση» σχετικά με το θέμα της άρσης του απορρήτου! Προ ημερών με ανάρτησή του ο κ. Φώτης Κουβέλης, -  ο οποίος είχε αρνηθεί την πρόταση Σαμαρά –Βενιζέλου να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποτραπεί έτσι η περιπέτεια του 2015 - ρώτησε γιατί σιωπά η κ. Σακελλαροπούλου. 

Ο πολιτικός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ που βυσσοδομούσε με τον διαδικτυακό του στρατό και εκβίαζε συντονισμένα με μηνύματα και τρικάκια κατ΄οίκον, την κ. Σακελαροπούλλου να παρέμβει υπέρ του έγκλειστου τρομοκράτη Κουφοντίνα και του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη, ασκεί σήμερα πίεση η οποία κατευθύνεται σε δυο πρόσωπα: στην ΠτΔ και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Να πιέσει ο Ανδρουλάκης την κ. Σακελλαροπούλου να τοποθετηθεί.

Έτσι το τετ α τετ των δυο τους, μετατρέπεται για τον κ. Ανδρουλάκη σε μια κρησάρα θεσμικότητας και πολιτικής οξυδέρκειας.

Θα μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες; Θα σεβαστεί τον θεσμό και το πρόσωπο ή θα «υποχρεώσει» την ΠτΔ σε μια δημόσια αναφορά, η οποία όπως και να διαβαστεί, θα αφήνει περιθώρια για ερμηνείες, παρερμηνείες και αλα καρτ χρήση;

Ας προστατεύσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την ΠτΔ από όσους καμώνονται ότι κόπτονται για το κράτος δικαίου, κρατώντας την έξω από τα ξεκαθαρίσματα με τους ενοίκους του Μαξίμου.   

Όταν μάλιστα έχει προηγηθεί η τοποθέτηση μιας υψηλού κύρους προσωπικότητας όπως είναι ο Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όπου σύμφωνα με πληροφορίες, διαβεβαίωσε ότι η νομιμότητα στη διαδικασία για την επισύνδεσή του τηρήθηκε απόλυτα σε όλα τα επίπεδα.