Δεν θα αφήσουν σε ησυχία τους νεκρούς

Αλήθεια υπάρχει κόσμος, ο οποίος δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ με κλειστά  μάτια και αυτιά, που να  εκπλήσσεται με όσα (ξανα) κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο μια ανείπωτη τραγωδία; Η παρουσία του κ. Τσίπρα για δεύτερη φορά στη Λάρισα - ειδικά για το σκοπό που πήγε –  εμπεριέχει έντονη τη χροιά της κυνικής ανηθικότητας, σε μια κατά τα άλλα αναμενόμενη και απολύτως δικαιολογημένη αντιπολίτευση, προς την κυβέρνηση. 

Λογικά χθες στην Κουμουνδούρου έπρεπε να έχουν ως πρώτο μέλημα να αποδομήσουν τα όσα θα έλεγε ο τέως υπουργός Μεταφορών στη Βουλή, με δεδομένο μάλιστα ότι τόσες μέρες κατηγορούσαν τον ίδιο τον κ. Καραμανλή ότι ήταν εξαφανισμένος και τον πρωθυπουργό ότι τον κρύβει.  Έκριναν προφανώς ότι δίπλα στην εικόνα του Κώστα Καραμανλή να επαναλαμβάνει την αυτονόητη ευθύνη του, η εικόνα του Χρήστου Σπίρτζη να ψάχνει όπως κάποτε ο Νίκος Τόσκας να βρει τα λάθη του στην αμαρτωλή 717 υπό το βλέμμα του Νίκου Παππά, δεν θα βοηθούσε το στόχο τους.

Χρειαζόταν ένας ισχυρός αντιπερισπασμός. Για αυτό επέστρεψε  στον τόπο του δυστυχήματος ο κ. Τσίπρας, διεγείροντας ξανά το θυμικό, τον πόνο και την οργή στις οικογένειες των θυμάτων,  των οποίων η απώλεια θα τους στοιχειώνει για πάντα  αλλά και σε εκείνους που ψάχνουν τρόπους να μείνει αναμμένο επί μακρόν το φιτίλι της κοινωνικής έντασης. Το έκανε με πλήρη συνείδηση, καθώς δεν υπήρχε κάτι παραπάνω να ειπωθεί μέσα στο «γιαπί» της τηλεδιοίκησης, που δεν το είχε ήδη πει ο Ραγκούσης, ο Παππάς, ο Σπίρτζης στην επιτροπή της Βουλής. 

Εάν χρειαζόμαστε μια αληθινή μαρτυρία για το είδος της τηλεδιοίκησης που εξυπηρετούσε το σταθμό της Λάρισας, αυτή δεν είναι του συνταξιούχου σταθμάρχη Κολλάτου, ο οποίος έγινε κομπάρσος στην αυτοψία Τσίπρα και έχοντας αποχωρήσει από το 2010, ζει κάπου στην Ξάνθη και με γεροντική κακία δήλωσε τις πρώτες ώρες ότι τον μοιραίο σταθμάρχη που εκτροχίασε τα τρένα, τον είχε για να μεταφέρει τις βαλίτσες και τις αποσκευές. 

Οι σταθμάρχες που χρησιμοποιούσαν το σύστημα της τοπικής τηλεδιοίκησης έως τις 22:10 το βράδυ του δυστυχήματος – και είναι κατηγορούμενοι μαζί με τον Βασίλη Σαμαρά – αποτελούν τα αποδεικτικά «στοιχεία» της ύπαρξης της σωτήριας τοπικής τηλεδιοίκησης στο σταθμό. Για λίγα χιλιόμετρα; ναι προφανώς αλλά θα ήταν αρκετά για να αποφευχθεί η τραγωδία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε χθες ότι θα πάει όλα τα χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι τις κάλπες, με τον τρόπο του Πολάκη. Χωρίς φρένο και περνώντας όλα τα κόκκινα, ακόμη κι αν χρειαστεί να εκτροχιαστεί κάθε έννοια πολιτικής ηθικής. Δεν θα αφήσουν τους νεκρούς σε ησυχία μέχρι να τιμωρηθεί η κοινωνία, που δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να τους ακολουθήσει παρά τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα.