Στην Ευρωβουλή παραμένει ο Φειδίας Παναγιώτου – Στον Γιάννη Λαούρη η έδρα της Λευκωσίας
Εκλογές στην Κύπρο

Στην Ευρωβουλή παραμένει ο Φειδίας Παναγιώτου – Στον Γιάννη Λαούρη η έδρα της Λευκωσίας

Την απόφαση να διατηρήσει τη θέση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οριστικοποίησε σήμερα ο Φειδίας Παναγιώτου. Με σχετική επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της «Άμεσης Δημοκρατίας» προς το Υπουργείο Εσωτερικών, γνωστοποιήθηκε ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό του αξίωμα.

Ως εκ τούτου, η βουλευτική έδρα της Λευκωσίας, την οποία εξασφάλισε το κόμμα στις πρόσφατες εκλογές, παραχωρείται στον Γιάννη Λαούρη, ο οποίος κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης.

Το παρασκήνιο και η λογική της απόφασης

Η κίνηση αυτή κρίνεται ως απόλυτα αναμενόμενη από τους πολιτικούς αναλυτές. Συγκεκριμένα, η παραμονή στις Βρυξέλλες εξασφαλίζει στον Φειδία Παναγιώτου:

  • Διεθνές βήμα και ισχυρή επικοινωνιακή προβολή.
  • Πολιτική αυτονομία, η οποία θα περιοριζόταν σημαντικά εντός των στενών ορίων του κυπριακού κοινοβουλίου.
  • Αποφυγή πολιτικού κόστους, καθώς η επιστροφή στην εγχώρια σκηνή τόσο νωρίς θα μπορούσε να θεωρηθεί πισωγύρισμα.
    Το νέο σκηνικό στην κυπριακή Βουλή