Τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε η Ελλάδα τον Μάιο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat.
Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει τη σημαντική υποχώρηση της τιμής του ντίζελ στην αντλία, σε μια περίοδο έντονης πίεσης για την ενεργειακή αγορά, λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στον Κόλπο και των δυσκολιών στον παγκόσμιο εφοδιασμό με αργό πετρέλαιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η τιμή του ντίζελ στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 8,5% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Η επίδοση αυτή κατατάσσει τη χώρα στη δεύτερη θέση στην ΕΕ ως προς το μέγεθος της μείωσης, πίσω μόνο από τη Γερμανία.
Η μείωση καταγράφηκε σε μια περίοδο κατά την οποία τα Στενά του Ορμούζ παρέμεναν κλειστά, η διεθνής αγορά πετρελαίου λειτουργούσε υπό συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας και η εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν βρισκόταν ακόμη υπό δοκιμασία.
Με βάση τα ημερήσια δελτία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η αποκλιμάκωση συνεχίστηκε και μετά τη συμφωνία 60 ημερών για το άνοιγμα του Ορμούζ, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη Κυριακή. Την πρώτη εβδομάδα μετά τη συμφωνία, η μέση τιμή του ντίζελ σε πανελλαδικό επίπεδο υποχώρησε κατά 8,5 λεπτά ανά λίτρο.
Ο Μάιος ήταν ο δεύτερος μήνας εφαρμογής της κρατικής επιδότησης των 20 λεπτών ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης. Η κυβερνητική επιλογή να δοθεί έμφαση στο ντίζελ συνδέθηκε με τον ρόλο του συγκεκριμένου καυσίμου στην εφοδιαστική αλυσίδα, στις μεταφορές και στο τελικό κόστος αγαθών και υπηρεσιών.
Την ίδια περίοδο, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες επέλεξαν προσωρινές μειώσεις στον ΦΠΑ ή στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, προκειμένου να περιορίσουν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η ελληνική επίδοση ήταν ισχυρότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ, όπου η μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης διαμορφώθηκε στο 5,8%.
Η επιδότηση στο ντίζελ παρατάθηκε και για τον Ιούνιο, με το ύψος της να διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο.
