ΥΠΕΣ: Προχωρά κανονικά η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» στην τοπική κοινωνία

ΥΠΕΣ: Προχωρά κανονικά η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» στην τοπική κοινωνία

Διαψεύδει το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο ακυρώνεται, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Μακεδονίας – Θράκης, η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» στον ομώνυμο Δήμο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει πως το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι απολύτως ανακριβές, καθώς δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για ακύρωση οποιασδήποτε παραχώρησης σε ό,τι αφορά το πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς» στη Θεσσαλονίκη.

Η σύμβαση για την παραχώρηση του έχει εγκριθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΘΑ και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά με μεγάλη πλειοψηφία, τονίζει το υπουργείο.

Οι αποφάσεις του συμβουλίου έχουν σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων. Η Αποκεντρωμένη μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει απορριπτική απόφαση. Έχει αποστείλει έγγραφο με το οποίο ζητάει διευκρινίσεις από το Δήμο και το Υπουργείο Εσωτερικών, οι οποίες και θα δοθούν εγκαίρως.

Η κυβερνητική δέσμευση θα ολοκληρωθεί χωρίς κανένα εμπόδιο καθώς αποτελεί αίτημα του συνόλου της κοινωνίας της πόλης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται:

«Όσο και αν κάποιοι - ίσως και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης- επιθυμούν είτε τη σύγχυση της κοινής γνώμης είτε ακόμη και την ακύρωση της παραχώρησης του «Παύλου Μελά» στην τοπική κοινωνία, τους διαβεβαιώνουμε ότι εθελοτυφλούν. Η παραχώρηση είναι ήδη γεγονός. Αποτελεί κατάκτηση του λαού της Θεσσαλονίκης που κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο δε πρόκειται να αποτρέψει». 

Φωτογραφία αρχείου SOOC