Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Ξεκίνησαν σήμερα από 10:00 το πρωί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, έπειτα από μήνες τεχνικών δυσκολιών και καθυστερήσεων.

Στην πρώτη φάση της διαδικασίας οι πλειστηριασμοί θα αφορούν ακίνητα μεγάλης αξίας και θα διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα, με στόχο μέχρι το τέλος του 2018 θα βγουν στο σφυρί περίπου 20.000 ακίνητα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Ρούσκας, ανέφερε ότι η διαδικασία εκτυλίσσεται ομαλά και υπό την επίβλεψη απεσταλμένων του αρμόδιου υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, συλλογικότητες και μέλη της Λαϊκής Ενότητας έχουν συγκεντρωθεί έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου γίνεται η ηλεκτρονική διαδικασία, ζητώντας την ακύρωση των πλειστηριασμών.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ, «ο στόχος της διαμαρτυρίας μας δεν αφορά τον πλειστηριασμό αυτού καθ'' εαυτού του συγκεκριμένο ακινήτου. Η κινητοποίηση μας στρέφεται ενάντια στους αντιδημοκρατικούς και αδιαφανείς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που με πραξικοπηματικές μεθόδους εγκαινιάζει η κυβέρνηση Τσίπρα και η μνημονιακή τάξη πραγμάτων με όργανο τον Ρούσκα και τα ''''κοράκια'''' που αντιπροσωπεύει». 

Φωτογραφίες Intime News